23 °C

Учени от NASA откриха доказателства за паралелна вселена, където времето върви назад

В сценарий, взаимстван от „Зоната на здрача“, група учени от NASA, работещи върху експеримент в Антарктида, са открили доказателства за паралелна вселена- в която правилата на физиката са напълно противоположни на общоприетите.

Концепцията за паралелна вселена е позната от началото на 60-те години, като тя съществува най-вече в съзнанието на феновете на научнофантастичните телевизионни предавания и комикси. Проведеният наскоро експеримент за откриване на космически лъчи е открил частици, които биха могли да бъдат от паралелен свят, които също се е родил по време на Големия взрив, съобщава Daily Star.

Експертите са използвали гигантски балон за да издигнат специална антена, наречена Antarctic Impulsive Transient Antenna или ANITA, високо над Антарктида, където хладният, сух въздух осигурява перфектна работна среда с малко радио шум, който да пречи на нейните измервания.

Отдавна е известно на учените, че постоянен „вятър“ от високоенергийни частици непрекъснато връхлита Земята от открития космос. От NASA споделят, че нискоенергийните субатомни неутрино частици с маса, близка до нула, могат да преминат напълно през Земята, но обектите с по-висока енергия биват спирани от твърдата материя в обвивката на ядрото на нашата планета. Това означава, че високоенергийните частици могат да бъдат открити само докато "слизат" от космоса. Според развълнуваните учени датчиците на ANITA засичат и по-тежки частици, така наречените тау неутрино, които излизат „извън Земята“.

Откритието предполага, че тези частици всъщност пътуват назад във времето, което на свой ред е доказателство за паралелна вселена.

Питър Горам, ръководител на проекта ANITA и физик в Университета на Хавай, предполага, че единствената причина тау неутрино да се държи по този начин е, ако се трансформира в различен тип частици, преди да премине през Земята и след това отново да възвръща старата си форма.

Горам отбеляза, че той и неговите колеги са наблюдавали тези „невъзможни събития“ неколкократно, но все пак част от изследователите в екипа са останали скептично настроени.

„Не всички са доволни от тази хипотеза“, споделя той пред New Scientist.

Най-простото обяснение на феномена е, че в момента на Големия взрив преди 13,8 милиарда години са се образували две вселени - нашата и тази, в която от наша гледна точка времето върви назад.

Разбира се, ако има жители в тази теоретично възможна паралелна вселена, те ще ни смятат за изостанали събратя.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
04 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
04 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
04 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
04 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
04 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
04 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
04 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
04 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
04 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
04 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
04 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
04 юли 2020
Последни новини