Сливенската болница спира приема на пациенти с Covid-19, няма медици

Болницата в Сливен спира приема на пациенти с COVID-19 заради липса на персонал в инфекциозното отделение, съобщава БНТ. Хората ще бъдат пренасочвани към военната болница в града.

Днес кризисният щаб там трябва да реши как да продължи да работи инфекциозното отделение в града, останало само с един лекар след смъртта на д-р Илиана Иванова и заразяването на шестима медици от лечебното заведение. В болницата се очаква да бъдат командировани лекари, ще се търсят и доброволци.

11 болни вече са настанени във Военна болница - Сливен, 8 от тях са с доказан коронавирус. Състоянието им е стабилно, няма усложнения, съобщи пред БНТ началникът ѝ полк. д-р Илиян Комитов. Той призова към спокойствие и увери, че здравните власти имат пълна готовност да прием и лечение на пациенти.

"Уверявам ви категорично, че болниците разполагат с необходимите предпазни и лекарствени средства", заяви още полк. д-р Илиян Комитов.

Състоянието на близките на починатала от инфекция д-р Иванова, които също са с установен коронавирус, към момента е стабилно, каза още началникът на Военна болница - Сливен.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини