32 °C

Няма друг такъв ресторант по света

Изображение 1 от 4

  В Швеция имат много по-либерален подход що се отнася до предпазните мерки за разпространението на новия коронавирус. Правителството призовава хората към социална дистанция, но не налага строги забрани. Страната се надява, че този метод ще й помогне да постигне стаден имунитет и скоро всички шведи ще придобият естествена имунизация срещу вируса.

  Докато баровете, ресторантите и кафенетата в Швеция продължават да обслужват клиенти, повечето от тях все пак са намалили броя на масите си, за да се спазва препоръчителната социална дистанция.

  Един ресторант обаче приема концепцията за социално дистанциране на съвсем друго ниво: той ще обслужва само един клиент на ден, седнал на маса за един насред пустошта и то без да има пряк контакт с келнер или друг човек.

  Ресторантът, наречен Bord för En ( в превод "маса за един"), трябва да отвори на 10 май и да работи до 1 август.

  Идеята за подобен тип ресторант идва на двойката Расмус Персон и Линда Карлсон, след като обядват с родителите на Линда. За да спазват препоръките за социално дистанциране и случайно да не заразят близките си, Расмус, който е бивш готвач, приготвя храната и я поднася на родителите на половинката си през прозорец към поставена маса навън, като за целта използва кошница и въже.

  Така те решават да разпространят идеята си не само сред своите близки. За целта отварят "единствения в света безопасен ресторант, в който няма риск от заразяване с COVID-19", просто защото няма други хора в ресторанта и никакъв контакт с персонала.

  Расмус и Линда правят уебсайта на Bord för En още същата вечер. Концепцията е проста: една маса, един стол в средата на полето във Вермланд, Швеция. Вместо келнер, храната се доставя направо от кухнята с кошница, прикрепена към въже, като на ден само един единствен гост ще може да се наслаждава на ресторанта и специалитетите му.

  "Искаме да се концентрираме върху единствения си клиент при приготвянето на гозбите му. Това е и единственият начин да контролираме ситуацията, като гарантираме на госта си, че няма риск от заразяване с COVID-19", казва Линда. Добавя, че тя и половинката ѝ лично се ангажират да почистват и дезинфекцират всичко в ресторанта.

  Според Линда всяко хранене ще включва тристепенно меню, създадено от Расмус, към което ще бъдат включени и специални напитки по рецепта на Джоел Содербак. Последният е известен с многото си барове от висок клас в Швеция, включително Tjoget, който е в списъка на "50-те най-добри бара в света".

  И напитките, и храната ще бъдат сезонни, като всичко ще се отглежда на местно ниво и ще се предлага в зависимост от наличното в момента. Най-хубавото от всичко е, че подобен лукс няма да струва скъпо, защото Линда и Расмус са решили да оставят всеки гост да реши колко иска да плати за това, което е получил, пишат от Insider.

  Източник: lifestyle.bg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  14 юли 2020
  Последни новини