Пентагонът пусна 3 записа на НЛО, необяснени досега

Пентагонът публикува официално три кратки видеозаписа на засечени неидентифицирани летящи обекти (НЛО), които нарече "неидентифицирани въздушни феномени". По-рано същите видеа бяха пуснати от частна компания.

Записите са заснети от пилоти на флота. Те показват бързо движещи се летящи обекти с неизвестен произход, записани с инфрачервени камери. На две от видеата се чува и реакцията на удивление на военните, които ги наблюдават, от високата скорост на обектите. Един от гласовете допуска, че може да става въпрос за дрон.

Едното видео е от 2004 г., а другите две - от януари 2015-а. Те станаха публични след непозволен теч на информация през 2007 и 2017 г.

През септември флотът призна, че видеата са истински, припомня Си Ен Ен. Пентагонът ги пуска сега "за да се избегнат евентуални погрешни представи у обществото относно достоверността на видеокадрите", обяви говорителят на военното министерство на САЩ.

През 2017 г. един от пилотите, заснели обекта през 2004-а, разказа пред Си Ен Ен, че той се движел с необяснимо висока скорост.

"Когато се приближих, рязко ускори на юг и изчезна за по-малко от две секунди", казва пенсиониранията флотски пилот Дейвид Фрейвър. "Беше изключително рязко движение, като на топче за пинг понг", описва го пилотът.

Между 2007 и 2017 Пентагонът финансира програма, която да проучи записите. В крайна сметка я прекратява, тъй като преценява, че други дейности са по-належащи за финансиране.

Пред Си Ен Ен бившият директор на програмата Луис Елизондо споделя мнението си, че "има убедителни доказателства, че може да не сме сами".

„Тези летателни апарати - нека ги наречем така - показват характеристики, които понастоящем не са в американския инвентар, нито в който и да е чужд инвентар, с който сме запознати“, казва Елизондо.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини