Турция налага полицейски час от 1 до 3 май

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че от 1 до 3 май отново за три дни ще бъде наложен полицейски час в 31 окръга на страната, предаде Анадолската агенция. Ердоган посочи това след заседание на правителството днес чрез телеконферентна връзка, посветено на мерките за борба с новия коронавирус.

Той каза, че налагането на полицейски час през уикендите в рамките на борбата срещу коронавируса ще продължи до края на празника Рамазан байрам. Празникът Рамазан байрам, който ще започне на 24 май, бележи края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Забрана за излизане от домовете бе наложена досега за три поредни уикенда в Истанбул и още 30 големи града на страната, като миналата седмица карантинната мярка започна от официалния празник в страната 23 април и продължи общо четири дни.

Ердоган заяви, че Турция е навлязла в период, в който борбата й с новия коронавирус е започнала да дава конкретни резултати, като с всеки изминал ден броят на новозаразените и на смъртните случаи намалява. Молим се в края на Рамазана, дай Боже, да празнуваме двоен празник, като се преборим с епидемията от Ковид-19, превърнала се в глобално бедствие, каза още Ердоган.

Той съобщи, че Турция е предоставила подкрепа с материали за борба с епидемията на 55 страни. Ердоган каза, че утре ще бъде изпратена помощ от медицински материали за САЩ, включваща маски, шлемове, защитно облекло и дезинфектанти. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини