648 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас (видео)

Общо 648 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, съобщи ген. Мутафчийски на редовния брифинг в събота сутринта, 11 април. 

Новите случaи са 24 за денонощието, 12 от тях са хоспитализирани. Те са констатирани в областите София (15 случая), Велико Търново (3 случая), Смолян (1 случай), Кърджали (2 случая), Сливен (1 случай), Пазарджик (1 случай) и Бургас (1 случай).

Броят на обработените проби за последните 24 часа е 376.

Към момента 231 се намират под лекарско наблюдение в болнични условия, 32 от тях са в интензивни структури.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители е 36, три са новите случаи - санитар в „Пирогов“, лаборантка и санитарка в Кърджали.

Общо починалите са 26. Два са новите смъртни случаи. Жената на 48 години в Сливен е била на хемодиализа от години. Вторият случай е мъж в "Пирогов", който е починал преди дни, но сега е потвърдено с втора проба наличие на коронавирус.

62 са излекуваните.

Задължително носене на маски на определени места ще предложи щабът. Толкова много хора се подложиха на неудобствата от мерките досега, не е правилно заради неспазващите ги, моделът у нас да се провали. Целият свят е пламнал, каза ген. Мутафчийски.

Тестването на духовници. Горещо препоръчваме на нашите сънародници да останат вкъщи по време на празниците, защото само това ще ги защити, повтори още веднъж началникът на щаба.

Поставянето на цели квартали под карантина. Полицията много зорко следи нарушения на карантината и нарушаване на мерките в ромски квартали. Засега такава карантина и нас няма.

Цитокиновата буря. Всички загинали от коронавируса преживяват това. Около 12-ия ден се явяват тежките симптоми и се стига до интубация. Това време на интубиране е свързано с цитокиновата буря.

Каракачанов сниман в парк. Не съм видял публикацията, каза ген. Мутафчийски. Апелът е да се спазва физическа дистанция. Да се уважават тези 99%, които спазват правилата, призова той онзи един процент, който не се съобразява с никакви правила.

Само два случая има сред военните ни в чужбина, този в Румъния вече е екстубиран. Цял кораб се завръща сега, те не се ползват с някакви привилегии.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини