15 °C

Майстори рибари измъкнаха над 30 шарана от язовир "Ивайловград"

  Майстори рибари показаха завидни умения в улова на риба. Хасковлиите Делчо Кутелов и Георги Илиев измъкнаха над 30 шарана от водите на язовир "Ивайловград", в района на село Бориславци.

  Екземплярите са хванати в рамките на около 4 часа през седмицата, което провокирало любопитството на множество риболовци, чакащи слуката си на брега на най-големия язовир в Хасковска област.

  Двамата дългогодишни авери първо измъкнали десетки шаранчета с тегло между 2 и 4 килограма. В ранния следобед обаче кордата на една от въдиците на Делчо се обтегнала по-значително. След кратка борба, той измъкнал до брега 20-килограмов шаран, който бил изваден с помощта на кепче. Близо час по-късно късметът сполетял и Георги, който измъкнал сходен екземпяр.

  Вторият по-голям улов вече тотално приковало погледите на колегите им риболовци, които наобиколили майсторите въдичари. Доволни от слуката си, Делчо и Георги пуснали обратно във водата всички риби, удостоверено с видеоклипове.

  "Пуснахме си всички риби във водата, защото така е редно. Едните са малки, а големите вероятно имат хайвер, предвид настъпващия размножителен период и предстоящата забрана за риболов", разказа Делчо.

  Рибите не са трофейни, но е впечатляващ броят на уловените екземпляри, казват дългогодишни рибари.

  Риболовът ще бъде забранен в периода от 15 април до 1 юни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Ха
   Хаха
   11 -20
   15:21, 10 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ке
    Кеворк
    15 0
    18:05, 10 апр 2020
    Дали гледаш видеото долу.
   • Защо ?
    ....
    - Миналото лято ходих около Бориславци - всичко беше пресъхнало до дупка
    - Сега се е запълнило с вода и в тревата дето е прораснала шарана ходи да хвърля хайвера
    - В язовир Ивайловград хвърлянето на хайвера почва по-рано
    - А тия юнаци дебнат шарана баш в тревата и стресират рибата
    .....
    Аз нямам против риболова но забраната трябва да действа по-етапно в България - по едно време почва хвърлянето на хайвер в Южна България , а по съвсем друго време в Северна България
  • 2
   Па
   Па да
   28 -13
   15:44, 10 апр 2020
   За тях забрана няма ли бе, какво е това? Нали беше забранено да се разхожда? Днеска отивам и аз също да се разхождам на парка
  • 3
   Пл
   Пламен
   22 -2
   16:59, 10 апр 2020
   Респект за пуснатите риби.Добър риболов сте направили!
  • 4
   Ми
   Мила
   20 -12
   17:01, 10 апр 2020
   По парковете не можем да ходим а пък за риба може
   • Пр
    Преминаващ
    9 -6
    05:31, 11 апр 2020
    Жените не се интересувате от разходка в парка, а до онова що е след него, до Мола ! И като се съберете на тумби ставате по-опасни и от градския транспорт в тая криза ! А , ако отидеш един път на риболов ще откриеш, че няма как да застанеш по-близо от 3 м от колегата освен, ако не искаш да ти забърше някой и друг шамар с въдицата ! Сега разбра ли защо за рибарите може, а за другите не ?!
   • От
    От ЖЕНА
    6 -4
    09:51, 11 апр 2020
    Преминаващия.... Много си смотан! И ти и логиката ти! Напълно ми е ясно как стои въпроса с въдиците,ама това не означава,че за рибарите закона не важи! Следващия път се аргументирай,не си пиши глупости и измишльотини,както ти дойде!
  • 5
   Re
   Remember
   15 -3
   17:12, 10 апр 2020
   Браво
  • 6
   Ко
   Кочо
   7 -11
   18:03, 10 апр 2020
   Да бяхте си оставили поне по една рибка за вас. Виж коментара
   • Ха
    Хасковлията
    1 -2
    10:17, 12 апр 2020
    Много си прост!
    Тези момчета са истински рибари , а не "месари" !
    Браво момчета - живи и здрави да сте , и сполука!
  • 7
   Те
   ТЕНЯКА
   11 -15
   18:31, 10 апр 2020
   Добре че ИАРА-та отидоха да ги накарат да си пусна... Виж коментара
   • Wa
    Wanted
    20 -4
    18:52, 10 апр 2020
    От къде знаеш, че ИАРА са ги накарали да си пуснат рибата!!! Има хора където уловят за удоволствие? Аз лично ги познавам момчетата и мога да ти кажа, че всичко са си пуснали обратно в язовира!!! Нека без интриги.....
  • 8
   Об
   общинар
   4 -19
   18:46, 10 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ке
    келеш
    9 -2
    20:03, 10 апр 2020
    Цял ден само дупки ли да снимаме ве!
  • 9
   12
   123
   15 -9
   20:28, 10 апр 2020
   И в декларацията им за напускане на града пише: нося лекарства на баба в с. Бабиното. Много селска постъпка е рибарлъка в това време ...
  • 10
   Ко
   Кондака
   6 -10
   20:45, 10 апр 2020
   Охраната на Козела чупи въдици и бахте здраво на я... Виж коментара
   • Най - много
    и Козела и Прислугата му да намажат ххха ми
    .....
    Има една Тексас-ка поговорка "Не отивай на Бой с Пистолети , въоръжен с нож ":))
   • Во
    Войводата
    6 -7
    23:07, 10 апр 2020
    Ако разбереш за кого говориш и ще се посереш
   • Аз не обичам Дискриминацията
    Няма значение дали ще разстрелям
    Тъпа Мутра или Тъп Бей
    ....
  • 11
   Ха
   Хасковлията
   3 0
   10:25, 12 апр 2020
   И тука ли осмърдяваш бе леш?
   Ходи си пиши за любимата ти америка.Да те любят кравар-бойс!
   Че вие пумите сте най-долнта пасмина!

  Хороскоп за 25.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В отлично настроение сте днес и с желание за приключения. Ще ви привличат предизвикателствата на планината, загадъчните хора и невидимото. Не се дразнете на околните, ако са на различна вълна. Не влизайте в конфликти и не критикувайте хората около вас. Вгледайте се и в техните желания и настроения.
  25 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще горите от желания за плътски и духовни удоволствия. Няма да ви липсва енергия за да си ги доставите. Настроението ви споделят и тези, които са около вас. Мнозина ще предприемат пътуване, което ще бъде все с цел развлечения. Дайте воля на желанията си, защото от утре ви очаква напрегнато ежедневие и сега е момента за пълно разтоварване.
  25 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изгаряте от желание за авантюри. Приключенският дух ви е завладял днес и само неотложни делови ангажименти биха могли да променят идеите ви за деня. Силното ви желание за изява ще бъде удовлетворено напълно към края на деня. Заобиколени сте от вниманието на хората около вас, което ви кара да се чувствате чудесно.
  25 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С каквото и да решите да се занимавате днес, старайте се да овладявате чувствата си и не допускайте те да ви пречат в общуването с околните. Само така ще останете удовлетворени от себе си и от онова, което вършите. Човек от обкръжението ви ще ви помоли за нещо, с което бихте могли да му помогнете, не му отказвайте подкрепата си.
  25 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Разбирателството ви с хората около вас не е израз само на доброто ви възпитание, а и на вътрешната хармония, към която се стремите. Тя привлича към вас доброто и това се забелязва. Развитието на личен въпрос ще ви донесе повече положителни емоции, които има с кого да споделите.
  25 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Настроението ви е приповдигнато, независимо че се занимавате с обичайните дейности. Интимните приключения ви карат да забравите дребните неприятности. Усетът ви към перспективни проекти може да се обади и да ви тласне в грандиозно начинание.
  25 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В прекрасно настроение сте и успявате да го предадете и на близките си. Някои от вас, които до скоро са били завладяни от меланхолия, най-сетне я преодоляват и отново се радват на завидно добър тонус. Заслуга за това има и благоприятното развитие на важно за вас начинание, от което до голяма степен зависи и бъдещето ви.
  25 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквито и задачи да ви очакват днес, няма да бъдете извинени, ако отсъства вниманието ви към партньора и близките ви. Много от решенията ви подлежат на обсъждане, или поне тези, които касаят тях, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. По-често си давайте сметка за очакванията, които имат към вас.
  25 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
  25 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Направете деня си спокоен, не го помрачавайте с тревожни мисли. Настроението ви ще бъде добро, ако забравите за служебните си проблеми. По-ведро се отнасяйте към нещата от живота, предстоят ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако си хабите нервите за всяка подробност.
  25 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако имате неотложна работа, свършете я, но като цяло денят не е подходящ за работа. От доста време обмисляте пътуване и сега е момента да осъществите този си замисъл. При всички случаи ще се разтоварите и ще се заредите с енергия.
  25 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Нуждаете се от уединение. Останете сами със себе си и помислете къде бъркате във взаимоотношенията си с околните. Помислете доколко си заслужава прекомерната заетост и напрежение. С готовност се отзовавате на нуждите на вашите близки. Така или иначе те не могат без вас, но все пак не се самозабравяйте и опитайте да разберете и тяхната гледна точка
  25 май 2020
  Последни новини