Лошото време създаде проблеми в Смолянска област, усложнена е пътната обстановка, има населени места без ток

Изображение 1 от 2

    Община Рудозем обяви бедствено положение, заради прекъснато електрозахранване във всички населени места, без общинския център. От панали дървета, вследствие на тежкия и мокър сняг, е прекъснат 20 киловолтов далекопровод.
    Още десетки села в Смолянско са без ток, заради скъсани далекопроводи. В община Смолян към момента без ток са Соколовци, Виево, Петково, Славейно, Могилица и околните села. В община Чепеларе ток няма в Забърдо и Проглед, в община Девин-Брезе и Кестен, в Борино и Доспат населените места са временно захранени, но основното електрозахранване е нарушено и ще се в възстановява в утрешния ден. В община Мадан са многократни прекъсванията на тока, в момента без електрозахранване са Средногорци, Върбина и околните села. В Неделино без ток е село Върли дол, тук също са многократни прекъсванията в захранването. В община Баните без ток са Давидково и околните села.

    Пътищата в региона се почистват. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона през проходите Превала, Рожен и Пампорово, а всички останали коли трябва да са с вериги.

    Величка Петкова



     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини