Строг пропускателен режим за бездомниците в Хасково, помощи от БЧК

Изображение 1 от 4

    Четирима души са настанени в момента във временния приют за бездомници в банята в хасковския квартал "Република". Услугата за хората без покрив беше предвидена до края на март 2020 г., но заради ситуацията с коронавируса, периодът е удължен докато трае извънредното положение в страната, казаха от община Хасково, стопанисваща сградата.

    От администрацията уточниха, че домуващите са с препоръка да не напускат сградата, както за всички граждани е препоръчително да си стоят у дома, но могат свободно да излизат навън.

    "Обитателите могат да отидат да си напазаруват и да се върнат, но трябва да уведомят охранителя на банята. Те самите обаче осъзнават ситуацията с разпространението на коронавируса и избягват излизанията", казаха от кметството.

    Репортерска проверка на място днес следобед установи, че сградата е под ключ и охранителят не допуска влизането на външни лица.

    За хората без дом са осигурени дарения от Областния съвет на БЧК в Хасково. Преди време са осигурили хигиенни материали, дарили са им дрехи и обувки, а миналата седмица са им доставили пакети с хранителни продукти.

    Днес министърът на труда и социалната политика Деница Сачева заяви, че се предвижда подкрепа за бездомниците. Тя помоли кризисните щабове да идентифицират такива хора, за да им бъде предоставена помощ съвместно с БЧК по оперативна програма.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Хр
      Християн Комунист
      12 -2
      19:37, 2 апр 2020
      Винаги ми е било интересно що
      в "Земния Рай " има бездомници?
      ....
      • 11
        11111
        10 -5
        19:48, 2 апр 2020
        30 години ПРЕХОД -уморените коне ги убиват...нали...след карантината колко...още...
      • Ху
        Хулиган
        15 -1
        19:57, 2 апр 2020
        Що скрихте публикацията за катастрофата с аудиото? Да не е наше момче?
    Последни новини