Дворецът, който посрещна бездомници, вместо звезди

Изображение 1 от 2

    Филмовият фестивал в Кан, който традиционно се провежда през месец май, тази година е отложен заради пандемията от COVID-19. Все още не е ясно кога все пак ще се проведе 73-ата церемония, но е сигурно, че ще бъде възможно най-скоро, когато ситуацията го позволи.

    Според организаторите, събитието е от съществено значение за икономиката в света на киното. Затова след новината за отлагането са пристигнали десетки молби фестивалът да се проведе и тази година, независимо кога точно.

    А докато чакаме конкретно решение по този въпрос, стана ясно, че Фестивалният и конгресен дворец, в който се провежда събитието, сменя предназначението си за известно време.

    От няколко дни част от сградата е отворена и преотстъпена на властите, за да могат да настанят там хора без дом по време на извънредното положение в страната. Така вместо да се подготвя за посрещането на най-големите филмови звезди, дворецът се превърна в убежище на бездомници, пише France 24.

    Всяка нощ между 50 и 70 човека търсят подслон в сградата, за да изкарат поредната нощ. Приемат се и кучета, защото те са най-добрите приятели на хората без дом и не е редно да бъдат разделяни, дори и при тези обстоятелства, смятат властите.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини