Русенско село с табели по домовете на хората под карантина (видео)

Всички казват да се извършва засилен контрол за спазването на карантината. Никой не иска да даде указания как да става това, казва в репортаж на NOVA кметът на Сливо поле. Имаме 30 завърнали се от чужбина, как да намерят домовете им проверяващите, дава конкретния проблем той.

В село Малко Враново са сложени табели с червен кръст по вратите на хората, поставени под карантина. Мярката е превантивна.

"На бележката има оставен телефон, за да може, ако някой съсед види,че даденият човек излезе, да сигнализира. До този момент всички спазват правилата“, казва Илиян Хараламов, кмет на Малко Враново. По думите му в момента 17 души в района са под карантина.

"Общинският щаб взе решението. Целта е да има качествен контрол, за да са спокойни гражданите на общината. Никой не се обидил. Приемат го нормално. Тези домове се наблюдават от много екипи", поясни Валентин Атанасов, кмет на Община Сливо поле.

Няма и обаждания за нарушаване на карантината, нито регистриран случай в щаба някой да не я е спазил.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ив
    иванова
    1 0
    13:32, 2 апр 2020
    Как в русе могат да слагат съощение на карантираните а в хасково си правят оглушки некадърници
  • 2
    Ба
    БАБА БОНКА
    1 0
    13:50, 2 апр 2020
    Защо в русе на всички които са на карантина имат табели с червен кръст и телефон на който може да се обади ако някой наруши правилото а в хасково какво чакат още
  • 3
    Си
    СИ
    1 0
    13:55, 2 апр 2020
    В хасково в момента има много свободни здравни работници това са мед сестри от дет ясли дет градини и училища които могат да се включат да помогнат сега сега е нужно да помогнат на колежките си
Последни новини