Болниците в Пловдивско получиха дарените предпазни облекла и средства

Дарението, предадено от Областния кризисен щаб, включва 360 защитни костюми от най-висок клас на обща стойност почти 40 000 лева и 345 екипа за еднократна употреба. Те са разпределят между всички болници, които ще поемат пациенти с COVID-19.

70 гащеризона за многократна употреба най-висок клас и 40 за многократна получава УМБАЛ "Свети Георги", 30 от най-висококачествените защитни екипа и 20 от останалите са за МБАЛ "Пловдив", 100 екипа за еднократна употреба са за Спешна помощ в Пловдив. Предпазни гащеризони от висок клас за многократна и за еднократна употреба и защитни средства са за лекарите от УМБАЛ "Пълмед", УМБАЛ "Каспела", Военна болница, Транспортна болница, МБАЛ "Свети Иван Рилски" и МБАЛ "Света Каридад". В "Свети Мина" са дарени 1 000 броя ръкавици, а за епидемиолози в РЗИ – 100 предпазни шлема.

Болница "Д-р Киро Попов" в Карлово получава 200 литра дезинфекциращ гел и 60 защитни костюма – 40 от най-висок клас и 20 за еднократна употреба, както и 50 защитни шлема. Предпазни средства получават и болниците в Раковски и Първомай, на този етап болницата в Асеновград е осигурена с всичко необходимо за лечебния процес, обобщават от Областната управа.

Разпределението между всички лечебни заведения в Пловдивско и на останалото количество дарения продължава – 6 000 литра дезинфекциращ гел, 500 защитни облекла от най-висок клас, закупени със собствени средства от общините Калояново и Куклен, след решения на местните общински съвети.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    1 0
    17:16, 2 апр 2020
    Няма как да се коментира човешката глупост и ограниченост!
Последни новини