32 °C

Наложен е първият акт по Закона за здравето в Първомай

В Първомай е наложена първата глоба на нарушител на мерките, предприети за ограничаване на социалните контакти. Служители на полицията съставиха акт на мъж, който се е разхождал безцелно в градския парк.

 Той е един от 92-ата, които са глобени заради неспазване на Закона за здравето в Пловдивска област. Според предвиденото в чл.  209 А нарушителите на въведените мерки се наказват с глоба в размер на 5000 лв. В рамките на създадената организация за осъществяването на контрола по изпълнението на заповедта на здравния министър на територията на Пловдив са съставени и 65 протокола по чл. 65 ЗМВР,  с които лицата се предупреждават за отговорността, която се предвижда при неспазването на въведените ограничения.

Със заповед на директора на ОДМВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев от днес,  30 март, се спират отпуските на всички служители на дирекцията.  Целият  състав ще  бъде ангажиран да следи за стриктното спазването на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта.

И към този момент в Първомай по високоговорители се призоват хората да не напускат домовете си. Ограничението да се излиза без основателна причина се налага във връзка с очаквания пик на заболяването през следващите две седмици. Като мярка за противоепидемична защита полицията апелира жителите на общината  да  напускат жилищата си само за основни нужди: закупуване на храна и лекарства, грижа за възрастни хора, по медицински причини и пътуване до работа. Срещи с приятели и близки, които не живеят заедно с вас да бъдат избягвани, защото в момента това може да ви накара да се почувствате по- добре, но в същото време да ви подложи на риск от зараза. Бъдете отговорни и се обърнете към семействата си и хората които обичате, за да бъдат предстоящите празнични дни светли!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Коментари в сайта (11)

 • 1
  19
  1952
  15 -2
  09:54, 30 мар 2020
  Как да докажем,че не се разкарваме безцелно?
 • 2
  Дж
  Джони Уокър
  14 -3
  12:03, 30 мар 2020
  Всеки да си носи найлонова торбичка в джоба, така винаги може да се оправдае, че отива до магазина за тоалетна хартия.
 • 3
  99
  999
  19 -10
  12:50, 30 мар 2020
  В Първомай е пълен хаос, всички магазини работят и центъра е пълен с хора
 • 4
  Гр
  Гражданин
  13 -7
  13:11, 30 мар 2020
  Контрол трябва, контрол... Затваряйте всичко и си стойте вкъщи, стига сте обикаляли
  • Бе
   без контрол=произвол
   22 -5
   14:22, 30 мар 2020
   киде е Митката бе ? Той как ще докаже че не се разкарва безцелно, като точно това прави . Няма се никаква представа какво да прави в такава ситуация, горкия. А и с този компетентен антураж около него , само за едене, пиене и вечеринки с прартийните мурви
 • 5
  Ко
  Кой
  11 -6
  15:01, 30 мар 2020
  Кого са слобили? Ако този го стяга шапката, не корони, ни таласъми ще го вържат в къщи.Преиграват се работите и на хората им избиват чувиите
 • 6
  ??
  ???
  12 -2
  16:14, 30 мар 2020
  Актът има ли парично измерение и какво е то? А що е това Протокол? Къде са тези високоговорители в Първомай? А какво се прави за ограничаване на социалните контакти там , където това е все още позволено. Пред и в магазините, в аптеките, здравните заведения. Хората са без маски и др. предпазни средства и не се държат на нужното разстояние един от друг. Там ако се спрат Органите, не един , а десетки и стотици актове ще съставят.
 • 7
  Ха
  Хараламби
  6 -5
  19:01, 30 мар 2020
  А аз напоследък забелязвам, че с намаляване на трафика по улиците, шофьори масово не спират на стоповете по кръстовищата, разчитайки че никой няма да идва по другата улица.
  • Дж
   джонгата
   3 0
   10:12, 1 апр 2020
   Те по принцип цървулите със скъпи коли не спират на стоповете, особено на този да кашкавала. Преди няколко седмици един петфайндър за малко да ме отнесе, не само, че не спря, ами изобщо не намали на стопа....
 • 8
  Уй
  Уй
  13 -1
  20:24, 30 мар 2020
  точно така, пари и трябват на държавата за да отпуска безлихвени кредити......в резултат от новите мерки, ще бъдат спасени стотици човешки животи, но за сметка на хилядите после абонати на психиатрията и на тези на сърдечно съдовата хирургия!!!
 • 9
  Ка
  Карсман
  10 -1
  23:11, 30 мар 2020
  Сега вече имаме ,,вирос,,
  Вече живота няма да е същия,ще носим маски,ще пускаме sms ,ще си стоим вкъщи...РОБИ на новото време

Хороскоп за 08.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
08 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
08 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
08 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
08 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
08 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
08 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
08 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
08 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
08 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
08 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
08 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
08 авг 2020
Последни новини