-1 °C

Наложен е първият акт по Закона за здравето в Първомай

В Първомай е наложена първата глоба на нарушител на мерките, предприети за ограничаване на социалните контакти. Служители на полицията съставиха акт на мъж, който се е разхождал безцелно в градския парк.

 Той е един от 92-ата, които са глобени заради неспазване на Закона за здравето в Пловдивска област. Според предвиденото в чл.  209 А нарушителите на въведените мерки се наказват с глоба в размер на 5000 лв. В рамките на създадената организация за осъществяването на контрола по изпълнението на заповедта на здравния министър на територията на Пловдив са съставени и 65 протокола по чл. 65 ЗМВР,  с които лицата се предупреждават за отговорността, която се предвижда при неспазването на въведените ограничения.

Със заповед на директора на ОДМВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев от днес,  30 март, се спират отпуските на всички служители на дирекцията.  Целият  състав ще  бъде ангажиран да следи за стриктното спазването на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта.

И към този момент в Първомай по високоговорители се призоват хората да не напускат домовете си. Ограничението да се излиза без основателна причина се налага във връзка с очаквания пик на заболяването през следващите две седмици. Като мярка за противоепидемична защита полицията апелира жителите на общината  да  напускат жилищата си само за основни нужди: закупуване на храна и лекарства, грижа за възрастни хора, по медицински причини и пътуване до работа. Срещи с приятели и близки, които не живеят заедно с вас да бъдат избягвани, защото в момента това може да ви накара да се почувствате по- добре, но в същото време да ви подложи на риск от зараза. Бъдете отговорни и се обърнете към семействата си и хората които обичате, за да бъдат предстоящите празнични дни светли!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Коментари в сайта (11)

 • 1
  19
  1952
  15 -2
  09:54, 30 мар 2020
  Как да докажем,че не се разкарваме безцелно?
 • 2
  Дж
  Джони Уокър
  14 -3
  12:03, 30 мар 2020
  Всеки да си носи найлонова торбичка в джоба, така винаги може да се оправдае, че отива до магазина за тоалетна хартия.
 • 3
  99
  999
  19 -10
  12:50, 30 мар 2020
  В Първомай е пълен хаос, всички магазини работят и центъра е пълен с хора
 • 4
  Гр
  Гражданин
  13 -7
  13:11, 30 мар 2020
  Контрол трябва, контрол... Затваряйте всичко и си стойте вкъщи, стига сте обикаляли
  • Бе
   без контрол=произвол
   22 -5
   14:22, 30 мар 2020
   киде е Митката бе ? Той как ще докаже че не се разкарва безцелно, като точно това прави . Няма се никаква представа какво да прави в такава ситуация, горкия. А и с този компетентен антураж около него , само за едене, пиене и вечеринки с прартийните мурви
 • 5
  Ко
  Кой
  11 -6
  15:01, 30 мар 2020
  Кого са слобили? Ако този го стяга шапката, не корони, ни таласъми ще го вържат в къщи.Преиграват се работите и на хората им избиват чувиите
 • 6
  ??
  ???
  12 -2
  16:14, 30 мар 2020
  Актът има ли парично измерение и какво е то? А що е това Протокол? Къде са тези високоговорители в Първомай? А какво се прави за ограничаване на социалните контакти там , където това е все още позволено. Пред и в магазините, в аптеките, здравните заведения. Хората са без маски и др. предпазни средства и не се държат на нужното разстояние един от друг. Там ако се спрат Органите, не един , а десетки и стотици актове ще съставят.
 • 7
  Ха
  Хараламби
  6 -5
  19:01, 30 мар 2020
  А аз напоследък забелязвам, че с намаляване на трафика по улиците, шофьори масово не спират на стоповете по кръстовищата, разчитайки че никой няма да идва по другата улица.
  • Дж
   джонгата
   3 0
   10:12, 1 апр 2020
   Те по принцип цървулите със скъпи коли не спират на стоповете, особено на този да кашкавала. Преди няколко седмици един петфайндър за малко да ме отнесе, не само, че не спря, ами изобщо не намали на стопа....
 • 8
  Уй
  Уй
  13 -1
  20:24, 30 мар 2020
  точно така, пари и трябват на държавата за да отпуска безлихвени кредити......в резултат от новите мерки, ще бъдат спасени стотици човешки животи, но за сметка на хилядите после абонати на психиатрията и на тези на сърдечно съдовата хирургия!!!
 • 9
  Ка
  Карсман
  10 -1
  23:11, 30 мар 2020
  Сега вече имаме ,,вирос,,
  Вече живота няма да е същия,ще носим маски,ще пускаме sms ,ще си стоим вкъщи...РОБИ на новото време

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини