15 °C

Наложен е първият акт по Закона за здравето в Първомай

В Първомай е наложена първата глоба на нарушител на мерките, предприети за ограничаване на социалните контакти. Служители на полицията съставиха акт на мъж, който се е разхождал безцелно в градския парк.

 Той е един от 92-ата, които са глобени заради неспазване на Закона за здравето в Пловдивска област. Според предвиденото в чл.  209 А нарушителите на въведените мерки се наказват с глоба в размер на 5000 лв. В рамките на създадената организация за осъществяването на контрола по изпълнението на заповедта на здравния министър на територията на Пловдив са съставени и 65 протокола по чл. 65 ЗМВР,  с които лицата се предупреждават за отговорността, която се предвижда при неспазването на въведените ограничения.

Със заповед на директора на ОДМВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев от днес,  30 март, се спират отпуските на всички служители на дирекцията.  Целият  състав ще  бъде ангажиран да следи за стриктното спазването на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта.

И към този момент в Първомай по високоговорители се призоват хората да не напускат домовете си. Ограничението да се излиза без основателна причина се налага във връзка с очаквания пик на заболяването през следващите две седмици. Като мярка за противоепидемична защита полицията апелира жителите на общината  да  напускат жилищата си само за основни нужди: закупуване на храна и лекарства, грижа за възрастни хора, по медицински причини и пътуване до работа. Срещи с приятели и близки, които не живеят заедно с вас да бъдат избягвани, защото в момента това може да ви накара да се почувствате по- добре, но в същото време да ви подложи на риск от зараза. Бъдете отговорни и се обърнете към семействата си и хората които обичате, за да бъдат предстоящите празнични дни светли!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Коментари в сайта (11)

 • 1
  19
  1952
  15 -2
  09:54, 30 мар 2020
  Как да докажем,че не се разкарваме безцелно?
 • 2
  Дж
  Джони Уокър
  14 -3
  12:03, 30 мар 2020
  Всеки да си носи найлонова торбичка в джоба, така винаги може да се оправдае, че отива до магазина за тоалетна хартия.
 • 3
  99
  999
  19 -10
  12:50, 30 мар 2020
  В Първомай е пълен хаос, всички магазини работят и центъра е пълен с хора
 • 4
  Гр
  Гражданин
  13 -7
  13:11, 30 мар 2020
  Контрол трябва, контрол... Затваряйте всичко и си стойте вкъщи, стига сте обикаляли
  • Бе
   без контрол=произвол
   22 -5
   14:22, 30 мар 2020
   киде е Митката бе ? Той как ще докаже че не се разкарва безцелно, като точно това прави . Няма се никаква представа какво да прави в такава ситуация, горкия. А и с този компетентен антураж около него , само за едене, пиене и вечеринки с прартийните мурви
 • 5
  Ко
  Кой
  11 -6
  15:01, 30 мар 2020
  Кого са слобили? Ако този го стяга шапката, не корони, ни таласъми ще го вържат в къщи.Преиграват се работите и на хората им избиват чувиите
 • 6
  ??
  ???
  12 -2
  16:14, 30 мар 2020
  Актът има ли парично измерение и какво е то? А що е това Протокол? Къде са тези високоговорители в Първомай? А какво се прави за ограничаване на социалните контакти там , където това е все още позволено. Пред и в магазините, в аптеките, здравните заведения. Хората са без маски и др. предпазни средства и не се държат на нужното разстояние един от друг. Там ако се спрат Органите, не един , а десетки и стотици актове ще съставят.
 • 7
  Ха
  Хараламби
  6 -5
  19:01, 30 мар 2020
  А аз напоследък забелязвам, че с намаляване на трафика по улиците, шофьори масово не спират на стоповете по кръстовищата, разчитайки че никой няма да идва по другата улица.
  • Дж
   джонгата
   3 0
   10:12, 1 апр 2020
   Те по принцип цървулите със скъпи коли не спират на стоповете, особено на този да кашкавала. Преди няколко седмици един петфайндър за малко да ме отнесе, не само, че не спря, ами изобщо не намали на стопа....
 • 8
  Уй
  Уй
  13 -1
  20:24, 30 мар 2020
  точно така, пари и трябват на държавата за да отпуска безлихвени кредити......в резултат от новите мерки, ще бъдат спасени стотици човешки животи, но за сметка на хилядите после абонати на психиатрията и на тези на сърдечно съдовата хирургия!!!
 • 9
  Ка
  Карсман
  10 -1
  23:11, 30 мар 2020
  Сега вече имаме ,,вирос,,
  Вече живота няма да е същия,ще носим маски,ще пускаме sms ,ще си стоим вкъщи...РОБИ на новото време

Хороскоп за 26.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
26 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
26 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
26 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
26 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
26 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
26 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
26 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
26 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
26 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
26 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
26 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
26 май 2020
Последни новини