10 °C

Наложен е първият акт по Закона за здравето в Първомай

В Първомай е наложена първата глоба на нарушител на мерките, предприети за ограничаване на социалните контакти. Служители на полицията съставиха акт на мъж, който се е разхождал безцелно в градския парк.

 Той е един от 92-ата, които са глобени заради неспазване на Закона за здравето в Пловдивска област. Според предвиденото в чл.  209 А нарушителите на въведените мерки се наказват с глоба в размер на 5000 лв. В рамките на създадената организация за осъществяването на контрола по изпълнението на заповедта на здравния министър на територията на Пловдив са съставени и 65 протокола по чл. 65 ЗМВР,  с които лицата се предупреждават за отговорността, която се предвижда при неспазването на въведените ограничения.

Със заповед на директора на ОДМВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев от днес,  30 март, се спират отпуските на всички служители на дирекцията.  Целият  състав ще  бъде ангажиран да следи за стриктното спазването на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта.

И към този момент в Първомай по високоговорители се призоват хората да не напускат домовете си. Ограничението да се излиза без основателна причина се налага във връзка с очаквания пик на заболяването през следващите две седмици. Като мярка за противоепидемична защита полицията апелира жителите на общината  да  напускат жилищата си само за основни нужди: закупуване на храна и лекарства, грижа за възрастни хора, по медицински причини и пътуване до работа. Срещи с приятели и близки, които не живеят заедно с вас да бъдат избягвани, защото в момента това може да ви накара да се почувствате по- добре, но в същото време да ви подложи на риск от зараза. Бъдете отговорни и се обърнете към семействата си и хората които обичате, за да бъдат предстоящите празнични дни светли!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Коментари в сайта (11)

 • 1
  19
  1952
  15 -2
  09:54, 30 мар 2020
  Как да докажем,че не се разкарваме безцелно?
 • 2
  Дж
  Джони Уокър
  14 -3
  12:03, 30 мар 2020
  Всеки да си носи найлонова торбичка в джоба, така винаги може да се оправдае, че отива до магазина за тоалетна хартия.
 • 3
  99
  999
  19 -10
  12:50, 30 мар 2020
  В Първомай е пълен хаос, всички магазини работят и центъра е пълен с хора
 • 4
  Гр
  Гражданин
  13 -7
  13:11, 30 мар 2020
  Контрол трябва, контрол... Затваряйте всичко и си стойте вкъщи, стига сте обикаляли
  • Бе
   без контрол=произвол
   22 -5
   14:22, 30 мар 2020
   киде е Митката бе ? Той как ще докаже че не се разкарва безцелно, като точно това прави . Няма се никаква представа какво да прави в такава ситуация, горкия. А и с този компетентен антураж около него , само за едене, пиене и вечеринки с прартийните мурви
 • 5
  Ко
  Кой
  11 -6
  15:01, 30 мар 2020
  Кого са слобили? Ако този го стяга шапката, не корони, ни таласъми ще го вържат в къщи.Преиграват се работите и на хората им избиват чувиите
 • 6
  ??
  ???
  12 -2
  16:14, 30 мар 2020
  Актът има ли парично измерение и какво е то? А що е това Протокол? Къде са тези високоговорители в Първомай? А какво се прави за ограничаване на социалните контакти там , където това е все още позволено. Пред и в магазините, в аптеките, здравните заведения. Хората са без маски и др. предпазни средства и не се държат на нужното разстояние един от друг. Там ако се спрат Органите, не един , а десетки и стотици актове ще съставят.
 • 7
  Ха
  Хараламби
  6 -5
  19:01, 30 мар 2020
  А аз напоследък забелязвам, че с намаляване на трафика по улиците, шофьори масово не спират на стоповете по кръстовищата, разчитайки че никой няма да идва по другата улица.
  • Дж
   джонгата
   3 0
   10:12, 1 апр 2020
   Те по принцип цървулите със скъпи коли не спират на стоповете, особено на този да кашкавала. Преди няколко седмици един петфайндър за малко да ме отнесе, не само, че не спря, ами изобщо не намали на стопа....
 • 8
  Уй
  Уй
  13 -1
  20:24, 30 мар 2020
  точно така, пари и трябват на държавата за да отпуска безлихвени кредити......в резултат от новите мерки, ще бъдат спасени стотици човешки животи, но за сметка на хилядите после абонати на психиатрията и на тези на сърдечно съдовата хирургия!!!
 • 9
  Ка
  Карсман
  10 -1
  23:11, 30 мар 2020
  Сега вече имаме ,,вирос,,
  Вече живота няма да е същия,ще носим маски,ще пускаме sms ,ще си стоим вкъщи...РОБИ на новото време

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
23 окт 2020
Последни новини