15 °C

Коронавирус: Гневни италиански кметове в изпълнение на дълга си (видео)

"Никой няма да донесе смърт в моя град, яростно вика кметът на Месина на шосе на входа на града. Няколко автомобила изглежда пробват да влезат през нощта на "негова територия".

"Сега ще питам лично всеки от тях защо е дошъл и като се върна ще издам заповед. Ще барикадирам този път", разпалено се заканва кметът.

Кметове на италиански градове - къде по-разпалено, къде в по-обяснителен стил, довеждат до хората в своето населено място своето нареждане: "Стойте си вкъщи".

"Вкъщи няма да умрете, ако излезете, рискувате да умрете интубирани без дишане", убеждава кметът на Гросето.

"Трябва да си стоите вкъщи. Хора умират, не разбрахте ли?", крещи кметът на Галдо Тадино. "Вие сте безотговорни, идиоти, колосални идиоти"

"Видях човек щастливо да тича за тренировка с видимо възрадвано куче. Казах му, че не е във филм, ти не си Уил Смит в "Аз съм легенда", върви си вкъщи", говори тихо и отчетливо кметът на район Калабрия Джузепе Фалкомата.

"Не ви ли забраних официално да излизате от своята къща", бесен е кметът на Месина Катено де Лука. "Добре, ще ви забраня да стъпване на общинска земя!"... "Трябва ни армия тук", тропа по масата той в друго включване. "Казвам ви ясно. Утре ще ви хвана."

"Всеки ден чета постовете ви как всичко ще бъде наред. Как ще бъде наред, ако много от вас излизат навън да пазаруват?", започва кротко Джанфилипо Банчери, кмет на Делия.

По-нататък градира:

"Как ще бъде наред, ако много от вас излизат навън да си купят цигари всеки ден?

Как ще бъде наред, като хората ходят да си заредят колите на бензиностанциите всеки ден? Защо ви трябва бензин, след като трябва да си стоите вкъщи?", вече ядосано пита кметът (впоследствие в Италия нареди да започне затваряне на бензиностанции - бел. ред.)

"Много хора търсят фризьор, да им направи прическа вкъщи. Как всичко ще е наред? Оправяте си косата? Защо ви трябва в този момент? Днес в неделя много хора от околността излезоха на барбекю. Барбекю? Шегувате ли се? Играете си с живота си. Има хора, които правят парти в апартаментите си. Днес, в неделя, трябваше да отида и да ги спра. Казаха, че са здрави и живеят в една сграда. Казах им, че точно така инфекцията се разпространява. Останете вкъщи с вашето семейство, не правете  парти със съседите!"

Италианските кметове не минават само с ядосано говорене ден след ден. Можете да ги видите във видеото да разгонват играещи пинг понг, баскетбол или просто седящи по поляните хора. С викове "Не може. Вървете вкъщи".

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Tr
  Triest
  4 -1
  21:11, 29 мар 2020
  Смешници, всеки ден умират по 1 000 италианци.
 • 2
  Dd
  dd
  2 0
  10:56, 30 мар 2020
  Ето как Дучето е дошъл на власт!

Хороскоп за 25.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В отлично настроение сте днес и с желание за приключения. Ще ви привличат предизвикателствата на планината, загадъчните хора и невидимото. Не се дразнете на околните, ако са на различна вълна. Не влизайте в конфликти и не критикувайте хората около вас. Вгледайте се и в техните желания и настроения.
25 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще горите от желания за плътски и духовни удоволствия. Няма да ви липсва енергия за да си ги доставите. Настроението ви споделят и тези, които са около вас. Мнозина ще предприемат пътуване, което ще бъде все с цел развлечения. Дайте воля на желанията си, защото от утре ви очаква напрегнато ежедневие и сега е момента за пълно разтоварване.
25 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изгаряте от желание за авантюри. Приключенският дух ви е завладял днес и само неотложни делови ангажименти биха могли да променят идеите ви за деня. Силното ви желание за изява ще бъде удовлетворено напълно към края на деня. Заобиколени сте от вниманието на хората около вас, което ви кара да се чувствате чудесно.
25 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С каквото и да решите да се занимавате днес, старайте се да овладявате чувствата си и не допускайте те да ви пречат в общуването с околните. Само така ще останете удовлетворени от себе си и от онова, което вършите. Човек от обкръжението ви ще ви помоли за нещо, с което бихте могли да му помогнете, не му отказвайте подкрепата си.
25 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Разбирателството ви с хората около вас не е израз само на доброто ви възпитание, а и на вътрешната хармония, към която се стремите. Тя привлича към вас доброто и това се забелязва. Развитието на личен въпрос ще ви донесе повече положителни емоции, които има с кого да споделите.
25 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Настроението ви е приповдигнато, независимо че се занимавате с обичайните дейности. Интимните приключения ви карат да забравите дребните неприятности. Усетът ви към перспективни проекти може да се обади и да ви тласне в грандиозно начинание.
25 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В прекрасно настроение сте и успявате да го предадете и на близките си. Някои от вас, които до скоро са били завладяни от меланхолия, най-сетне я преодоляват и отново се радват на завидно добър тонус. Заслуга за това има и благоприятното развитие на важно за вас начинание, от което до голяма степен зависи и бъдещето ви.
25 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквито и задачи да ви очакват днес, няма да бъдете извинени, ако отсъства вниманието ви към партньора и близките ви. Много от решенията ви подлежат на обсъждане, или поне тези, които касаят тях, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. По-често си давайте сметка за очакванията, които имат към вас.
25 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
25 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете деня си спокоен, не го помрачавайте с тревожни мисли. Настроението ви ще бъде добро, ако забравите за служебните си проблеми. По-ведро се отнасяйте към нещата от живота, предстоят ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако си хабите нервите за всяка подробност.
25 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако имате неотложна работа, свършете я, но като цяло денят не е подходящ за работа. От доста време обмисляте пътуване и сега е момента да осъществите този си замисъл. При всички случаи ще се разтоварите и ще се заредите с енергия.
25 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нуждаете се от уединение. Останете сами със себе си и помислете къде бъркате във взаимоотношенията си с околните. Помислете доколко си заслужава прекомерната заетост и напрежение. С готовност се отзовавате на нуждите на вашите близки. Така или иначе те не могат без вас, но все пак не се самозабравяйте и опитайте да разберете и тяхната гледна точка
25 май 2020
Последни новини