23 °C

Пролетни картини от Китай

Изображение 1 от 8

  Всичко се покрива с цветове

  Парковете и живописните хълмове край китайските градове са покрити с цветове. Хората могат да си отдъхнат след тревожните месеци изолация заради заразата.

  След падането на забраните за пътуване, туристи се стичат през уикенда да се порадват на цъфналите божури на живописното място на Каижифенг в окръг Дяндзян на община Чунцин, югозападен Китай.

  Метрото в Ухан заработи

   Шест линии на метрото в Ухан възобновиха експлоатация от събота - още един знак, че животът постепенно се връща към нормалния си ритъм в най-силно засегнатия град. Пътниците са длъжни да сканират QR кода за регистрация с реално име и да предприемат проверки на температурата, преди да вземат метрото. Всеки влак има член на екипажа за безопасност на влака, който да помага за ориентирането и обслужването на пътниците. (Синхуа / Шен Бохан)

  Първият товарен влак за Европа потегли от Ухан

  Товарният влак Китай-Европа, превозващ 50 контейнера със стоки, напусна терминала в Ухан в събота, който се очаква да пристигне в Дуйсбург на Германия 15 дни по-късно. Това е първият товарен влак Китай-Европа, който напуска Ухан след дългата изолация и това е началото на възстановената му редовната експлоатация. 

  Чистачът

  35-годишният Ван Пен работи в компанията за екологично инженерство Wuhan Hanshi, където отговаря за изхвърлянето и изгарянето на медицински отпадъци. Защитата срещу инфекция е основното предизвикателство пред Ван и неговите колеги по време на 12-часовите им смени, за да се справят с нарастващото натоварване по време на избухването на COVID-19.

  "Харесва ми това, което правя", казва Ван, "не само печеля пари за семейството си, но и давам принос за обществото."

  Ван не е бил вкъщи повече от 2 месеца. Най-релаксиращите моменти за него са, когато разговаря със семейството си чрез видео чат.

  "Ще се прибера вкъщи, веднага след като победя болестта", каза Уанг на сина си. (Синхуа / Фей Маохуа)

  Помнете мисията си

  Цветна композиция с лозунга "Помнете мисията си" краси жп гара в Пекин. Хората са с маски, макар ситуацията в Китай да се нормализира и смъртността спадна. Повечето от малкото нови случаи идват от чужбина. Бавно се премахват ограниченията за вътрешните пътувания в страната.

  Медиците се завръщат у дома като герои

  Самолет с медици, мобилизирани в подкрепа на поразената от вируса провинция Хубей, получава посрещане с водни оръдия, когато каца на летище Чангбайшан в североизточната провинция Джилин в  Китай.

  Третата партида екипи за медицинска помощ от Джилин, която се състои от 404 членове, се завърна от Хубей, след като епидемията в тежко засегнатата провинция бе потушена.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 31.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Има всички изгледи този ден да премине спокойно и без особени сътресения. Стараете се да бъдете дипломатични и умерени в действията и изказванията си, с което само можете да спечелите. В определен момент обаче ще се наложи да кажете точно мнението си и тогава ще бъдете безкомпромисни. Сърдечният ви партньор се нуждае от вашата емоционална подкрепа.
  31 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не изостряйте отношенията в личните си контакти, като пренасяте лошото си настроение в къщи. Уважавайте близките си така, както отстоявате позициите си в бизнеса. От това ще бъдат доволни всички. Може би трябва по-често да се вслушвате в съветите на партньорите си. Вече поставихте началото, вървете напред и нагоре.
  31 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С намерение сте да участвате активно в процесите, които текат край вас. Безспорно ще срещате затруднения, но ще можете да реагирате навреме и бързо в променящата се обстановка. За щастие можете да разчитате на истински приятели, които ще ви насочват и помагат.
  31 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви днес е прекрасно, излъчвате чар и забавлявате с остроумие. Предстои ви обаче доста работа през следващата седмица, така че отрано организирайте програмата си. Съберете сили за работа почивайки.
  31 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще бъдете в отлично настроение. Изясняването на личен въпрос ще внесе спокойствие в ежедневието ви. Положените усилия ви носят удовлетворение. Разговорите с любимия човек много ще ви помогнат да намерите изход в деликатна ситуация. От тук нататък изглежда няма какво да ви спре.
  31 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не позволявайте на възникващите препятствия днес да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, които ви ценят и са готови да ви съдействат по всяко време. Самонадеяни и дръзки сте в личните си дела. Съобразявайте се повече с обстоятелствата, не предизвиквайте сами съдбата.
  31 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще бъдете очаровани от постъпката на ваш близък, който ще ви помогне при проблемна ситуация. Ако в момента делата ви са в застой, то изчакайте по-благоприятен момент, без да се отчайвате. Бъдете внимателни към здравето си, като полагате повече грижи за себе си. Така най-много ще си бъдете полезни.
  31 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вървите уверено към нещо, което заслужвате отдавна. Не пестите усилията си, за да видите осъществени плановете си и затова и успехът ви няма да закъснее. Следете развитието на въпрос, който лично ви интересува, за да можете при подходящ момент да се включите активно. Предпочитате да стоите настрана от спорове и конфликти и това е препоръчително.
  31 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Връзката ви е силна и не бива да се съмнявате в чувствата на партньора си. Запазете отношенията си чисти, не ги обременявайте с излишни проблеми. Здравословни неразположения при някои от вас ще ви накарат да потърсите по-скоро мнението на специалист. Не го отлагайте. Идея за пътуване ще ви подтикне към приготовления.
  31 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не мислете, че можете да свършите всичко сами. Позволете на околните да вземат участие в заниманията ви и така да споделите отговорностите. Не губете търпението си и ще видите, че животът ви ще стане по-лек. Скоро ще берете плодовете от труда си. Едно пътуване ще ви разнообрази и помогне да се отпуснете.
  31 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
  31 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате възможност да свършите доста полезна работа по дома си днес и вие едва ли ще се лишите от нея. Ще останете доволни от начина, по който околните възприемат идеите ви. Имате нужда от промяна, затова едва ли ще е чудно че някои от вас предприемат кратко пътуване именно с тази цел. Обърнете повече внимание на желанията, които има човека до вас.
  31 май 2020
  Последни новини