10 °C

Димитровградски търговци не се съобразяват със забраната за продажба на непакетирани храни

Изображение 1 от 3

  Със заповед от 23.03.2020г. на директора на РЗИ - Хасково Соня Димитрова, в съответствие с препоръките на Националния кризисен щаб, за социална изолация и необходимостта за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки, на Министъра на здравеопазването, с цел максимално ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната и област Хасково, бе въведена забрана за предлагането в търговски и производствени обекти на непакетирани прясно сготвени и готови за консумация храни от топли и студени витрини, тестени и местни изделия, сандвичи, пици, закуски и други.

  Тази заповед необезпокоявано се нарушава от търговци в Димитровград вече 2-ри ден, чиито обекти така и не преустановиха предлагането на пици, хотдог и други непакетирани хранителни стоки. Това показа наша бърза проверка в Димитровград. Част от обектите са затворили, но други работят необезпокоявано. Обектите, които продължават да предлагат непакетирани храни, са на ключови места в града - единият обект е пред хипермаркет в града, а други - в непосредствена близост до сградата на Общината.

  Заповедта на директора на РЗИ - Хасково Соня Димитрова:

  Със заповед РД 01-93/23.03.2020г. на директора на РЗИ - Хасково Соня Димитрова в съответствие с препоръките на Националния кризисен щаб, за социална изолация и необходимостта за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки, въведени със заповед № РД-01-124/13.03.2020г. на Министъра на здравеопазването, с цел максимално ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната и област Хасково се въвеждат следните противоепидемични мерки на  територията на област Хасково до 29.03.2020г.:

  1. Преустановява се предлагането в търговски и производствени обекти на непакетирани прясно сготвени и готови за консумация храни от топли и студени витрини, тестени и местни изделия, сандвичи, пици, закуски и други.

  2. Преустановява се ползването на кафе-автомати и вендинг машини, разположени на открито.

  Настоящата заповед се свежда до знанието на Областния управител на Област Хасково, кметовете на общини, Директора на Областна дирекция на МВР, Директора на БАБХ-Хасково и всички други заинтересовани лица за сведение и изпълнение.

  Контрол по изпълнението на заповедта ще упражнява дирекция ОЗ към РЗИ - Хасково.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   15 -3
   13:31, 26 мар 2020
   Тези пици пред полицията също си бачкат без да им пука
  • 2
   Фг
   Фгх
   14 -12
   13:59, 26 мар 2020
   Затваряйте ги тези търгаши! Не се наядоха на пари бе! Ей че алчни хора има!
   • Не
    Не си добре
    17 -7
    16:51, 26 мар 2020
    Ти добре ли си? Търгаши били? Нарушават наредбата, безспорно, но замислете се коя част от спазването на наредбата ще спре разпространението на вируса. И Енди да затвори. А кое му е по различното от Кауфланд? Мислете с това, дето ви е между ушите.
   • Хх
    Ххх
    8 -5
    18:45, 26 мар 2020
    То да предлагаха нещо хубаво тия! То боклуци,палма, и полуфабрикати! Търгаши са.
  • 3
   Гр
   Гражданин
   14 -6
   15:30, 26 мар 2020
   Работят почти всички търговски обекти, които определено не са хранителни магазини, като Енди например. Да не говорим за механа св. Дух точно до общината.Пълно е със селски хетруши. Заповедта е пределно ясна, но къде е контрола.
  • 4
   Й
   й
   9 -2
   19:39, 26 мар 2020
   А преди два дена,педикюрния салон,до св.Дух,отвори към 10ч.Ма кво се чудим,виж,кои са собствениците.
  • 5
   Хх
   Ххх
   10 -3
   20:58, 26 мар 2020
   Община Димитровград е толкова корумпирана! Малък град сме, всички се познаваме, вдички знаят почти всичко. Повечето са толкова навързани - като кремвирши! Не знам как вървят по улицата. Трябва да е унизително да работиш за Общината. Хората те гледат и си мислят : Крадеш, корумпиран боклук! ( Или поне си част от схемата на крадящият ти шеф и си мълчиш!)
  • 6
   Ма
   Ма..
   5 -2
   07:39, 27 мар 2020
   Хасково също е корумпирана покрай тази трагедия си напълниха гушките
  • 7
   Се
   Селянин
   4 -1
   10:18, 28 мар 2020
   Кога ще проверите дюнер Кюшето, или пак се делим на наши и ваши

  Хороскоп за 29.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  29 мар 2020
  Последни новини