Volkswagen T1 - класика с електрическо сърце

Изображение 1 от 4

    Като видим VW T1, моментално си представяме как ненадейно решаваме, че ни се ходи на море, събираме група приятели, хвърляме банския и джапанките в сака и след малко вече сме на магистралата.

    Класическият миниван на немската марка започва да се произвежда през 50-те години на миналия век и от тогава досега е синоним на свобода да правиш каквото искаш и да бъдеш където искаш.

    Преди дни Volkswagen и eClassics възродиха за нов живот тази своя класика, дарявайки я с електрическо сърце.

    Новата версия на T1 Samba от 1966 г. се различава от останалите електрически миниванове на марката, представени в последните години, по това, че тук е запазен класическият дизайн - както отвътре, така и отвън. 

    Основната разлика на ванчето с 21 прозореца е под капака. Там се крие електрически мотор с мощност 61 kW, който има двойно по-голям въртящ момент от класическия четирицилиндров мотор на модела от преди 50 и няколко години. А това ни гарантира повече бързина.

    Четиристепенната скоростна кутия е заменена с едностепенна, какъвто е стандартът при електромобилите. Литиево-йонната батерия от 45kWh позволява пробег до 200 километра с едно зареждане. Моделът предлага бързо зареждане до 80% само за 40 минути, пише GQ.

    Единственото, което издава, че това не е някой супер запазен миниван от 60-те години, са LED фаровете, които имат и дневни светлини. 

    Отвътре Volkswagen и техните партньори от eClassics са се постарали да запазят ретро усещането, съчетавайки го с удобство на най-високо ниво. Осемместният ван е с изцяло с кожена тапицерия. Не липсват и доста елементи от масивно дърво, сред които е и самият под.

    На класическото на вид табло има вграден малък дисплей, а на тавана е монтиран таблет, който позволява използването на уеб услугите на марката производител. Оборудван е със стерео говорители, Bluetooth и USB.

    И всичко дотук звучи страхотно, но е време да съобщим и цената - 70 744 долара. Ако все пак имаме подобна сума и искаме да я дадем точно за този ван, можем да се сдобием с него през 2022 г.

    Източник: lifestyle.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини