Изписват първият излекуван от коронавирус у нас в събота,4 новозаразени в Добрич

Направени са 129 проби в лабораториите днес, съобщиха от Националния щаб.  От тях в Националния център са 6 положителните, във  ВМА са 7 души положителни. В Стара Загора, където се изследват и пробите от Хасковска област, всички 14 проби са отрицателни.

Нови положителни пациенти има от лабораторията във  Варна- 4-ма души. Те са  контактни лица на заразени вече и са от Добрич. Така в десет области на България вече има заразени с Ковид-19.

Равносметтката: 127 доказани със заразата в България до момента, трима от тях са починали.

В добро състояние са болните от Добрич и не се изисква специално лечение, посочи ген. Венцислав  Мутафчийски, койтоо ръководи Националания кризисен щаб.

Най-тежко е състоянието в момента на интубирания в Пирогов пациент. Пациентът беглец от Пирогов също е  е дал днес положителна проба, посочи Ген. Мутафчийски.

Той съобщи и добрата новина, че след две поредни отрицателни проби една от  пациентките с коронавирус вече е преболедувала и ще бъде изписана утре. Тя е придружителката на заразената доцентка от София, с която са били на медицински  конференции в Испания и Англия по-рано този месец.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини