В Италия коронавирусът уби повече хора, отколкото в Китай

Според шефа на службата за гражданска защита Анджело Борели от COVID-19 за ден са починали 427 пациенти, като общият брой на жертвите на болестта в страната е 3405 души. В Китай, откъдето тръгна пандемията, са регистрирани 3245 смъртни случая.

Над 41 хиляди са установените случаи на коронавирус в Итали към 20 март сутринта, 4 400 са оздравелите. Това означава, че в момента са болни над 32.3 хиляди души.

Италианската армия транспортира телата на починалите от коронавирус в Бергамо, пише на 19 март Corriere della Sera. В болниците няма достатъчно места. Гробищата са препълнени, а крематориумите работят денонощно.

Предишния ден 10 военни камиона с ковчези излязоха от града към съседните Модена и Болоня. Според изданието са изнесени общо 65 тела. На ден обаче в крематориума се доставят повече от сто.

В света случаите продължават да нарастват стремглаво извън Китай, като достигнаха 244,523 по данните от тази сутрин. Смъртните случаи от началото на пандемията са 10 030. За вчера новоустановените са 27.8 хиляди, което ужасяващ нов рекорд от началото на разпространението на коронавируса и е с близо 9 хиляди над предишния от понеделник (16 март).

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини