Първи кадри от сериала "Стражата" по Тери Пратчет

    След успеха на сериала „Добри поличби“, феновете на Тери Пратчет с нетърпение насочиха очакванията си към новата продукия „Стражата“ и, съдейки по първите кадри от него, няма да останат разочаровани. Продукция на „Би Би Си Америка“, осемте епизода ще разкажат за Анкх-Морпоркската градска стража от Света на диска и опитите ѝ да опазят града си от външни и вътрешни опасности.

    Все още няма обявена премиерна дата, но сериалът ще тръгне по малките екрани някога в края на годината. Сценаристи на епизодите са Саймън Алън, Джой Уилкинсън, Катрин Трегена и Амру Ал-Кади. Звездата на „Стражата“ е Ричад Дормър (Берик Дондарион в „Игра на тронове“), който влиза в ролята на циничния Самюел Ваймс, шеф на стражниците, борещ се срещу дракони, върколаци, тролове, зомбита…

    Светът на диска е плосък свят, балансиран от четири слона, стъпили върху гърба на огромна костенурка. Историите на Пратчет са фентъзи алегория за съвременната цивилизация. В поредицата за Градската стража се разказва как от неорганизирана банда стражарите стават непобедими полицейски части в странния и хаотичен Анкх-Морпорк.

    Към Дормър в актьорския състав се присъединяват Адам Хъгил в ролята на редови полицай Керът, Джо Итън Кент като Веселка Дребнодупе, Марама Корлет като ефрейтор Ангуа.

    Източник: ClubZ.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини