Да се разхождаш над активен вулкан

Изригването на вулкан е едно от най-зрелищните, но и най-опасни природни бедствия. И когато чуем за активен вулкан, си представяме огнена лава, която може всеки момент да полети към небето, а след това да покрие земята.

Има обаче и хора, които подобни сценарии не само че не ги плашат, но и ги предизвикват. Акробатът Ник Валенда е точно от тях.

41-годишният американец е известен като "кралят на високо въже". Държи 11 рекорда на Гинес и не спира да предизвиква себе си и възможностите си. Наскоро той обеща, че ще мине по въже над кратера на активен вулкан... и го направи.

"Най-дългата, най-високата и най-опасната" разходка на Валенда бе излъчвана на живо по телевизията. Той избра вулкана Масая в Никарагуа и опъна въжето си, за да премине цели 550 метра над езерото от лава, което излъчва топлина от над 1000 градуса.

Заради мъглата, която допълнително затрудни обстановката, "разходката" на акробата бе следена от специални термокамери. Той носеше и маска, която да го предпазва от отровните газове, излъчвани от вулкана. Баланс поддържаше с дълъг прът. Разбира се, не липсваха и обезопасителни въжета, пише Daily Mail.

"Безумие е какво правят хората в днешно време, за да имат добра гледка към вулканите", пошегува се Валенда. Той е категоричен, че това, което е видял от неговата перспектива, е наистина невероятно.

След успешното преминаване на Валенда, съпругата му постави черешката на тортата със своето балетно изпълнение до кратера. 

Източник: lifestyle.bg

Коментари в сайта

Последни новини