9 обрани автомобила с разбити стъкла в Димитровград, потърпевш е и зам.-кмет на града

    Крадци разбиха поне 9 коли в Димитровград, като групата обиколила града, е вилняла в късните часове на нощта, разбираме от потършевши.

    Главната цел на обирджиите е била таксиметрови автомобили, които след разбиване на стъклата, са били претарашвани. Освен таксиметровите автомобили, с взлом крадците са проникнали и в товарен автомобил за разнос на вода и напитки. Единственият автомобил, който открихме в града със счупен прозорец, който не е бил служебен, бе на зам.-кмета Светослав Стойков, на който е счупено предно дясно стъкло. Г-н Стойков не съобщи да има липси от автомобила.

    Собственикът на потрошено такси на ул. Волгоград съобщи пред нашата медия, че от автомобила липсва таблет. Той уточни, че не държи пари в колата, но все още не е сигурен дали има други липси, защото чакаше криминалистите да направят оглед на местопрестъплението. Собственикът на автомобила каза, че този инцидент ще ги остави без доходи поне 2 дни, докато съумеят да намерят ново стъкло и то да бъде сменено. Трима души, работещи с автомобила, ще загубят дневните си доходи, докато той не бъде поправен, оплакаха се шофьорите на таксиметровия автомобил.

    Собстеникът на таксито бе изумен, че след като е бил счупен прозореца, престъпниците са влезли в автомобила вероятно през прозореца, защото по предните седалки имаше отпечатъци от обувки, което означава, че човек, малък на ръст, е стъпвал по тях.

    Други потърпевш по същата улица, е собственик на автомобил за разнос, който заяви, че от колата са задигнати флашка, 7-8 лева на дребни монети и брандиран фирмен елек на марката, която представлява. Неговата работа също е възпрепятствана, защото днес е имал да извършва междуградски пътувания.

    Слеващият разбит таксиметров автомобил, който открихме, бе на ул.Стефан Стамболов. Там бе счупено задното стъкло, но то не се е разпаднало защото е било облепено с фолио за затъмняване. Собственичката и сина й не забелязаха липси от претарашената кола, дори забелязаха, че пакети с чисто нови ръкавици все още седят в задната част на автомобила. Казаха, че са изкарали късмет, защото семейният им бизнес има още един автомобил, който е паркиран на същия паркинг и на него му се разминало, а евентуалната подмяна на неговото стъкло би струвало десетки пъти по-скъпо. Собствениците на автомобила заявиха, че от днес нататък ще трябва да отделят и пари за платен паркинг, за да защитят автомобилите си.

    От паркинга на Стефан Стамболов полицейски служители задържаха и евентуален заподозрян, който обикалял района на колело. По думите на свидетели, мъжът е бил криминално проявен.

    Полицията съобщава и за друг таксиметров автомобил, от който крадците са успели да задигнат по-голяма плячка - в справката на МВР се съобщава за откраднати 200 лева на монети от такси, намиращо се на ул.Захари Зограф.

    Потърпевшият собственик на таксиметров автомобил Стоян от бул. Раковски съжалва, че точно тази вечер не е направил редовния си курс за работещи в голямо предприятие в рамките на Димитровград и това му е коствало 200 лева разходи и време, в което няма да може да изкарва пари, за да се издържа семейството му.

    "Почти всяка сутрин в 3 часа забирам служители на едно от големите предприятия в града за да ги закарам по домовете си, но точнотази вечер реших да почивам. Пракингът пред блока е много добре осветен, но това не е спряло крадците да ми разбият прозореца на автомобила точно под прозорците на съседи, това ще ми костава поне 200 лева, 50 лева които са взети от колата и ще дам към 150 лева за нов прозорец", разкава Стоян.

    По думите на потърпевши, евентуално кражбите са били извършвани към 3 часа през нощта, а маршрутът на обирджиите е преминал през протежението на Димитровград - от бул.Стефан Стамболов през ул.Волгоградска, Захари Зограф, бул.Раковски чак след къговото на Тракия в посока Неохим.

    Полицията работи по случаите, търсят се записи от видое камери по целия маршрут на крадците.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ба
      Бакшиш
      7 -3
      14:24, 21 фев 2020
      Аз ги видях , две джуджета бяха , брутални ! Единия имаше пирсинг на тестиса.
      • За да се натегнат на Кюрдската Ханъма Херо Мустафа
        са сложили модерация на коментарите.
    • 2
      Хм
      Хм
      1 -2
      19:10, 21 фев 2020
      Глупак!!!!!!!
    • 3
      Ей
      Ей момчета
      2 -1
      20:06, 21 фев 2020
      като чупите следващия път стъклото на автомобила на някой мутра или бей ,
      пускайте вътре и по един коктейл Молотов :))
    Последни новини