Кметът инж. Изет Шабан в Бурса: Ако искаме да съживим Ардино, елате и инвестирайте в родния си край!

„Ако искаме да съживим Ардино, елате и инвестирайте в родния си край! Това трябва да го направим заедно! С тази цел ние сме ангажирани. Имаме огромни възможности и условия за инвестиции  в общината – налична работна ръка с добра квалификация, природни ресурси, редица данъчни облекчения“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на традиционната земляческа среща на ардинци в Бурса. Той допълни,  че  всеки сериозен инвеститор ще получи необходимата подкрепа от ръководството на общината. „Готови сме да подкрепим всеки инвеститор, който избере нашата община за свое производство, като предлагаме добра материална база, качествени услуги за бизнеса“, заяви кметът инж. Изет Шабан.

В рамките на визитата си в Бурса, кметът инж. Изет Шабан проведе работни срещи с председателя на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) в Бурса, както и с  кмета на побратимената турска община Нилюфер, Бурса Тургай Ердем. Деловите срещи протекоха в изключително приятелски дух. Основните теми на разговорите бяха разширяване на  съвместното сътрудничество и реализирането на съвместни проекти. Кметът инж. Изет Шабан благодари на домакините за топлото посрещане. Увери, че добрите отношения между тях ще продължат да се развиват и в бъдеще. Той дари на Айдън Йълмаз и Тургай Ердем уникална дърворезба на Дяволския мост.

Делегацията от Ардино имаше възможност да разгледа и новооткритият музей на покорителя  „Панорама 1326“ в Бурса, който е един от най-големите панорамни музеи в света.

Кметът инж. Изет Шабан заедно с председателя на  Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) Айдън Йълмаз, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и зам.кметът на общината Наско Кичуков посетиха  гробовете на дългогодишните председатели на земляческото сдружение на ардинци в Бурса Али Дурмаз и Ахмед Кахраман. С молитва, беше почетена паметта им.

Община Нилюфер е първата  побратимена община на Ардино. В нея живеят близо 466 хиляди души, като една трета от тях са изселници от България и други балкански страни. Взаимните контакти между двете общини продължават вече 24 години. През това време, въпреки големите разстояния, приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини