Кметът на Забърдо спечели делото за касиране на местните избори, които опонентката му загуби с 9 гласа

Кметът на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков спечели делото за изборните резултати във Върховния административен съд.

С решение от 17 февруари 2020г на тричленен състав на ВАС окончателно се отхвърля като неоснователна жалбата на опонентката му за кметския пост Росица Каварджиева. Тя оспори протокола на Секционната избирателна комисия, като визира множество нарушения и настояваше за касиране на изборите.

Делото за касиране на изборите беше оспорвано и заради незначителната разлика от 9 гласа между двамата.

ВАС е приел, че вота в селото не е опорочен и потвърди решението на Общинската избирателна комисия в Чепеларе, с което Черпоков е обявен за избран за кмет на втори тур на местните избори през ноември миналата година. 

Според върховните магистрати протоколите на избирателните комисии-секционната в село Забърдо и Общинската в Чепеларе, правилно е вписан броя на избирателите и не са допуснати съществени процесуални нарушения при съставянето му.

Валентин Черпоков управлява селото няколко мандата, а на последните избори беше издигнат от ВМРО – БНД, като спечели с почти 51%, пред опонента си Каварджиева от ДПС.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини