Android 10 ужили Sony. Бъгове спират ъпдейта за Xperia XZ2 и XZ3

Миналата есeн Sony ядоса феновете си, когато обяви плана си за ъпдейти на своята серия смартфони Xperia, защото спря поддръжката на серията Xperia XZ1. Добрата новина за потребителите бе все пак това, че за разлика от някои други производители, компанията успя да спази графика си. Така ъпдейтът до Android 10 донесе дългоочаквани от потребителите на Xperia функции като тъмен режим и по-ефикасна батерия.

За съжаление обаче, системният ъпдейт явно е донесъл и доста бъгове, особено за Xperia XZ2 и Xperia XZ3.

От момента на пускането му, официалните форуми за поддръжка на Xperia и социалните мрежи бяха заети от оплаквания. За проблеми, вариращи от досадни до тревожни. Според много доклади, хората изпитват проблеми със скенерите за отпечатъци, блокиращи приложения, крашове на Play Store, неработеща камера и проблем при връзката с Android Auto. Ако всичко това не ви стига, има и оплаквания за батерията.

Въпреки че някои хора са открили алтернативни решения на част от проблемите, като фабрично рестартиране на устройствата или възстановяване от бекъп, до момента Sony няма конкретно и категорично решение. Точно обратното, компанията дефакто призна поражението и обяви, че спира пускането на ъпдейта за неопределено време, докато намери решение на проблемите.  Техният голям брой ни кара да се чудим как изобщо Android 10 ъпдейтът за Xperia е минал през качествения контрол на компанията.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини