Ципов: Обмисляме импийчмънт на президента Радев

ГЕРБ обмислят процедура по импийчмънт на президента Румен Радев.

Решението е взето след изказването на държавния глава, че снема доверието си от правителството и сериозните критики, които отправи по адрес на кабинета "Борисов".

Това заяви пред "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

Припомняме, че това намерение стана ясно по-рано от изказване на Георги Марков.

"За нас е необяснимо поведението на Радев. Конституцията е съвсем ясна за правомощията на президента - там не фигурира даване или снемане на доверие. Президентът явно решава да даде някакъв знак, че започва предизборната си кампания за втори мандат. Това не е полезно за българското общество, институциите трябва да си взаимодействат", заяви Ципов.

"Имаме достатъчно народни представители, за да започнем процедура по импийчмънт. Но премиерът беше ясен, че не желаем да водим война с президентската институция. Не мисля, че ще постигнем резултат, който ще е полезен за българските граждани", обясни той.

Ципов е категоричен, че е абсурдно да се говори за безпрецедентна криза на управлението на всички нива, за каквато алармира Румен Радев. Надявам се, че това е плод на емоционална реакция, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Той смята, че още от началото на годината в отчета на Радев има ясна заявка за кандидатиране му за втори президентски мандат. Възможно е да реши да направи политически проект, това би било честното, отбеляза Красимир Ципов в студиото на Ганиела Ангелова.

По думите му Радев дължи отговор на българските граждани какво има предвид с изказването си за разграничение на честните и почтени управляващи от лошите такива. Ципов очаква промяна в поведението на Радев, тъй като то не било полезно за никого.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Х
    х
    8 -4
    09:51, 6 фев 2020
    А народа няма ли някой да го пита?
  • 2
    Г-
    Г-н
    6 -4
    10:16, 6 фев 2020
    Г-н Ципов, ама много се обидихте когато Президента Ви каза истината в очите и не се правете на госпожички. Истината много боли за самозабравилите се. Вместо да си направите поука, импийчмънт за Президента, но този път ще е 2:0.Президентът е одобрен от народа със 60 %, а Вие сте избрани с 15 %. Можете ли да смятате? Народът ще защити Президента защото каза много истини които Вие, депутатите не искате да възприемете.Кажете едно нещо което работи в тази държава. Посягате на Президента, което е показателно, че обикновения гражданин е нищо за Вас. Този път ще Ви пометем.
    • 00
      007
      5 -4
      11:18, 6 фев 2020
      Президента е избран от два милиона българи,а за ГЕРБса гласували един милион,от които половината са държавни служители ,които нищо не правят!Това ли са народните ви избранници,г-н Ципорев?
    • Ха ха ха.... Къв президент е тоя славяновски шербет бе !?...
      Та този, докато прочете едно изречение-кръв му потича от носа... Мъка, мъка....
      Този фатмак с харизма на ръждясал пирон раздава морал и снема доверие от управляващите.. Точно той, уличеният в прикриване на факти и документи.... Първият български пРезидент без кауза и мисия - за три години не направи нищо... Само мънка и празнослови...
      Били го избрали два милиона българи..... Да -800 хил. червени олигофрени, 500 хил. зомбясали ДПСари, 400 хил. синьо-лиЛяви психо-десни и зелени...и останалите--криминален контингент и вечно мразещите всичко и всеки.... Това е вашият президент...
Последни новини