Съдът възстанови на работа двама даяджии, подсъдими за подкуп

Изображение 1 от 3

    Двама даяджии, подсъдими за подкуп, ще се върнат отново на работа. Даниел Христов и Вихър Василев бяха изпратили молби до наблюдаващия прокурор, които бяха препратени до Окръжния съд в Хасково с искане да бъдат възстановени в длъжност, тъй като е изтекъл предвиденият в НПК срок.

    В днешното съдебно заседание двамата подсъдими заявиха, че искат да се върнат на работа, тъй като вече 2 години не могат да работят, а трябва да издържат семействата си.

    Искането им бе уважено от съдия Красимир Димитров, който отмени наложените им мерки за процесуална принуда – „отстраняване от длъжност”. Определението му подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

    Подсъдимите Христов и Василев бяха арестувани за подкуп през ноември 2015 година заедно с още трима служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ). Според разследващите, даяджиите са спирали автомобили на магистрала "Марица" в района на Свиленград и са си искали рушвет от шофьорите, за да не ги проверяват. Срещу петимата е повдигнато обвинение за подкуп, като през годините няколко пъти делото е било внасяно в съда и е било връщано на прокуратурата. Вчера стана ясно, че вече в Окръжния съд в Хасково е образувано наказателно дело, което е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание на 19 март 2020 г.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ка
      какво става тука ..
      64 -1
      15:58, 28 яну 2020
      След като са ги хванали с подкуп да си намерят друга работа.Не може да ги възстановяват пак на същата работа.Тая държава съвсем не я бива.
      • Ha
        Haskowliq
        8 0
        20:58, 28 яну 2020
        На Даниелчо Майка му Роси да е жива и здрава, че без нея за никъде не е!
    • 2
      Ян
      Янков
      49 -1
      16:03, 28 яну 2020
      Е, сега на шофьорите ще им се стъжни.
      Тези двама хубостници, освен че са супер-нагли, ще трябва да "избиват" доста пари.
      Колко ли са дали на шефовете си, за да ги върнат на работа?
      А колко ли са дали на служителите на правораздавателната ни система?
    • 3
      Jo
      John
      28 -1
      16:22, 28 яну 2020
      5 години прокуратурата си прави х*****н!
    • 4
      Не
      Неграмотен
      20 -2
      18:58, 28 яну 2020
      Даяджии, хахахах, Анче, правописът не е като другите работи. Сигурно заради това не е и силната ти страна? Както и изложението на една новина.
    • 5
      Ст
      Старо Куче
      10 -1
      19:41, 28 яну 2020
      Тези новобранци са си научили урока. Отчели са се където трябва и колкото трябва за да се вземе ПРАВИЛНОТО решение по казуса им.
    • 6
      Кю
      Кюмюров
      6 -4
      20:21, 28 яну 2020
      Страсбург, права на човека, държавата плаща по 100 000. Това познато ли ви е?
    • 7
      То
      Това е в БГ...
      0 0
      10:07, 29 яну 2020
      Невинни душици! Съжалете ги бре хора... Как да издържат семейство? Стандартът им на живот ще падне....
    • 8
      Mi
      milegi
      0 0
      08:11, 31 яну 2020
      абе хора каква е тази злоба и завист,която изплювате със змийските си езици.Не гледайте в канчето на другия,защото не знаете утре какво ще има във вашето.Не виждате ли какво става в тази държава-по добре не съдете тези хора,които са ниско долу като кукли на конци,а вижте кой дърпа конците и как танцуват куклите.И НАКРАЯ АКО НЕ Я ЗНАЕТЕ СТАРАТА БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА,ЧЕ ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА,А ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ,то научете я.Затова народа ни достигна до просешка тояга.Вземете пример от възрастната жена на протеста,която каза каква е ДЕЙСТВИТЕЛНАТА ИСТИНА В ТАЗИ ДЪРЖАВА,АКО ИЗОБЩО ИМА ТАКАВА
    Последни новини