Консулът ни в Мюнхен и бивш разузнавач No1 Драгомир Димитров с обвинение

Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на консула ни в Мюнхен Драгомир Димитров за извършено от него престъпление по служба по времето, когато е бил председател на Държавна агенция „Разузнаване”.

БГНЕС припомня, че до лятото на 2018 година Драгомир Димитров беше председател на Държавната агенция „Разузнаване” . След съгласуване между кабинета и президента, Димитров зае поста на генерален консул на България в Мюнхен.

От съобщението на Военно-окръжна прокуратура – София повдигна става ясно, че Димитров е привлечен за обвиняем, за това, че за времето от 14.07.2016 г. до 09.08.2016 г. в качеството му на длъжностно лице – председател на Държавна агенция „Разузнаване“ нарушил служебните си задължения, като не организирал и не контролирал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна агенция „Разузнаване“, с цел да набави облага за определено дружество в размер на 91 500,00 евро и от това са настъпили немаловажни вредни последици – осъществен нерегламентиран достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация.

По отношение на Димитров е постановена мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 5000 лева.

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини