Кърджали отбелязва Деня на родилната помощ-Бабинден

Днес в отделението по „Акушерство и гинекология” в областната Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали  тържествено бе отпразнуван Бабинден – Денят на родилната помощ. Присъстваха също лекарите, акушерките и медицински сестри от отделението по „Неонатология” отделение”.Това е един ден, в който цялото общество изказва огромна благодарност към акушерките, акушер-гинеколозите, лекарите неонотолози  и на всички тези, които помагат да се появи новият живот, каза в приветствието си директорът на болницата проф. д-р Тодор Черкезов, дм. В отделението от Нова година досега са се родили 28 деца, което е повече от едно дете на ден. За нас това е голям успех. От сърце изказвам благодарност, обич и преклонение към всички вас, които работите неуморно в тези две отделения на болницата и представлявате гарант, че всичко нашите деца и нашите майки ще се развива успешно и така както трябва, изтъкна още директорът на болницата.

Гости на тържеството бяха зам.-областният управител Севда Камбурова, зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова и общинският лидер на ГЕРБ Лидия Димитрова.

Извършен бе традиционния ритуал – изкъпване на бебето. 34-годишната родилка Гергана Панайотова от Ивайловград поля на началника на отделението по „Акушерство и гинекология”д-р Георги Дзивков да си измие ръцете. Колкото са пръските, толкова здрави бебета да се родят през година, пожела той. Акушерката Елена Григорова окъпа бебчето Никола, което се родило 3 килограма и 440 грама и е второ на Гергана.

Благодаря ви, че въпреки трудностите на деня вие успявате да бъдете гарант за успешното случване на най-съкровеното на всяко семейство – раждането на дете, носещо надежда и щастие, каза Севда Камбурова. Тази година е високосна, нека тя бъде такава и за „Акушеро-гинекологичното” отделение на болницата в Кърджали, нека се множат поводите за радост, нека да се родят много здрави бебета, пожела тя.

Веселина Тихомирова поздрави всички лекари, акушерки и медицински сестри по случай празника от името на кмета на общината инж. Хасан Азис. Тя им пожела да бъдат здрави и да продължават все така неуморно да полагат грижи за идването на новия живот, да имат много, много радостни дни, като днешния, дни в които животът побеждава.

Изказвам своята благодарност към всички вас, към вашата професия и вашия опит, защото вие сте тези които дарявате не само живот, но и много щастие и усмивки на всички млади семейства, каза Лидия Димитрова. Тя прочете стихотворение във връзка с прекрасния празник Бабинден.

Гостите поднесоха много цветя и подаръци на персонала на двете отделение – родилното и по неонаталогия.

Валери КОВАЧЕВ

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини