2 541 лв. за лечението на Михаела събра изложбата на димитровградски творци

Изображение 1 от 5

    2 541 лв. за лечението на 7-годишната Михаела от Димитровград събра при откриването си снощи изложбата-базар на местни творци и деца от две арт школи.

    Със съдействието на Клуба на дейците на културата със 100 процента дарения на творбите си в благотворителната експозиция се включиха близо 50 автори - 18 художници, 6 приложници, 4 поети и писатели и 20 деца от школата по керамика с ръководител Гроздан Грозев и по изобразително изкуство „Колорит”, водена от Калина Тонева. Картина с пъстър слон на 10-годишната й възпитаничка Мина Динева бе откупена от близки на малката Михаела и тя ще бъде подарък за нея. Мина е четвъртокласничка в ОУ „Пенчо Славейков”, където днес бяха поставени 2 дарителски кутии от кампанията „Бъдеще за Михаела”. Дарителска кутия има и в зала „Асен Крайшников”.

    Изложбата откриха председателят на Клуба на дейците на културата и на комисията по култура в димитровградския парламент Гроздан Грозев, секретарят на клуба Анелия Радева и младата художничка Калина Тонева, чиято е инициативата. Те благодариха на всички, включили се в нея за каузата „Бъдеще за Михаела”.

    Днес и утре от 10.30 до 15 ч. експозицията в зала „Асен Крайшников” ще бъде отворена за посетители. В понеделник ще бъде обявена окончателната сума, събрана от изложбата-базар и средствата ще бъдат преведени по дарителската сметка на детето.

    В интернет дарителската платформа Helpkarma до момента дарителската кампания „Бъдеще за Михаела” е набрала € 46 285. По дарителската сметка постъпленията са 64 000 лв. Концерт, организиран в Гълъбово снощи от колеги на бащата на Михаела, добавя към тази сума още 4 800 лв.

    Семейството на Михаела сърдечно БЛАГОДАРИ на всички, които участват в кампанията за спасяване на малкото им момиченце!

    Не сме очаквали такава подкрепа в този толкова труден за нас момент и сме развълнувани и трогнати! Добротата на толкова много хора ни зарежда с надежда, дава ни сили, както и на Мишето, която от Детската онкология на УМБАЛ „Св. Георги” - Пловдив изпраща на всички, съпричастни към каузата една голяма усмивка, споделят родителите й Пепа и Венцислав Ангелови.   

    Дарителска сметка:

    УниКредит Булбанк, клон Димитровград
    BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 в лева

    BIC UNCR BG SF
    Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини