Турският консул в Пловдив с предложение към Община Асеновград за общи събития

Хюсеин Ергани, генерален консул на РТурция в Пловдив, бе официален гост в Асеновград. Пред домакина си – кмета Христо Грудев, той сподели, че като най-голям град в областта (след Пловдив), Асеновград е и с голям потенциал за икономическо развитие: "Градътима отлична географска позиция, тежест в политиката и история", подчерта консулът. "Страната ви има развита икономика. Виждам и отличните отношения между министър-председателя на България Бойко Борисов и Режеп Ердоган - президентът на Турция. Преди няколко дни те заедно поставиха началото на един много важен обект - "Балкански поток". Надявам се тези отношения между държавната власт на двете страни да се пренесат и на местно ниво", на свой ред отбеляза кметът Грудев.

Хюсеин Ергани припомни, че в Асеновград в хармония и добри отношения живеят българи и турци и консулството отдава голямо значение на тази дружба: "Виждаме нашите сънародници, живеещи в България, като мост между двете държави, защото те участват активно във всички сфери на живота".

По време на посещението си Ергани отправи предложение за провеждане на съвместни мероприятия и реализиране на проекти. Като пример той посочи различни арт събития, проведени в Пловдив (рисуване във вода, изкуството за духано стъкло и др.), които могат да бъдат пренесени и в Асеновград.

В края на срещата кметът Грудев подари на госта статуетка с лика на емблематичната Асенова крепост. Ергани върна жеста като поднесе за подарък автентичен сервиз за традиционното турско кафе.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини