Земетресение удря Иран 22 минути преди самолетната катастрофа. Още едно става след нея

Сполетеният от самолетна катастрофа със 176 жертви Иран е бил ударен от две земетресения тази сутрин.

Първото става 22 минути, преди току-що излетелият от летището в Техеран украински Боинг 737-800 да изчезне от радарите в 6:12 ч. местно време. То е с магнитуд 4.9 по скалата на Рихтер, а епицентърът му е далеч от столицата - на 124 км югозападно от град Шираз в Южен Иран, показват данните на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Второто е регистрирано в 6:49 ч. местно време и е с магнитуд 4.5. Епицентърът е в същия район - на 135 км югозападно от Шираз.

Към този час няма информация за пострадали и материални щети.

През последните дни Иран се превърна в мястото на опасно и бързо ескалиращо напрежение. Убийството на втория най-влиятелен човек в държавата по заповед на американския президент Доналд Тръмп - ген. Касем Сюлеймани - доведе до взаимни заплахи на най-високо политическо ниво и удари. След убийството Иран заплаши САЩ с жесток ответен удар, а Тръмп обяви, че се е прицелил в 52 ирански обекта, включително важни за културата на страната. Тази нощ - часове след погребението на Сюлеймани - Иран изстреля ракети по американска база в Ирак. Иранската държавна телевизия твърди, че най-малко 80 американски военни са били убити. От американска страна няма потвърждение - напротив. Президентът Тръмп твърди, че всички са добре и са били избегнати жертви и разрушения.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Il
    illuminatt
    3 -2
    12:28, 8 яну 2020
    И на този диктаторски режим му се вижда краят.
  • 2
    С нетърпение очаквам бежанска вълна от Иран.
    Дано жените им са хубави като сирийките пък и пари ще падат от каналджийска дейност
Последни новини