Жените с големи гърди понасят по-лошо настинките

Жените с по-големи гърди понасят настинките по-тежко в сравнение с останалите, които имат по-малък бюст. Това твърдят полски учени, цитирани от изданието „Sun“.

Основната причина за това е, че дамите с по-големи гърди имат по-високи нива на хормона лептин.

Според данните, които са със сутиен с чашка F, хващат простудни заболявания средно 8,3 дни. От друга страна жените с размер АА преболедуват респираторните инфекции само 3,8 дни, а това е доста по-малко.

Учените смятат, че мазнините, които се натрупват в гърдите, пречат на работата на имунната система и най-вече справянето ѝ с възпалението в тялото.

Количеството лептин, който се произвежда в мастните клетки, е тясно свързано с процента мазнини в човешкия организъм. То има връзка с апетита и „подсказва“ на мозъка кога човек трябва да спре да яде. От друга страна той сигнализира на централната нервна система колко енергия е изразходвана през деня.

Дамите с големи бюстове прибягват до пълен курс на лечение с антибиотици 56 пъти повече в сравнение с останалите.

Резултатите от проучването са публикувани в списание „Архиви на сексуалното поведение“. Над 400 жени отговаряли на въпроси за това колко често боледуват от простудни заболявания през последните три години.

Източник: Tialoto

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ви
    вирус
    3 0
    11:47, 7 яну 2020
    А мъжете с големи пениси как понасят настинките ?
  • 2
    А
    А
    1 0
    22:20, 7 яну 2020
    А силиконовите (като тези от снимката) влияят ли на страшната настинка?
Последни новини