Турция задържа 7 души за мистериозното бягство на бившия шеф на Нисан

Турските власти са арестували седим души във връзка с бягство от понеделник на бившия шеф на Нисан Карлос Гон, съобщи говорителка на турската полиция, цитирана от "Ройтерс".

Бившият ръководител на автомобилния алианс Renault-Nissan Карлос Гон е избягал от домашния си арест в Токио в калъф от музикален инструмент и вече се намира в Ливан. В официално изявление Ливан съобщи, че Гон е влязал легално в страната, предаде Франс прес.

Седем души, ввключително 4 пилоти, са задържани при разследването на обстоятелствата около бягството от Япония през Истанбул на бившия изпълнителен директор на "Нисан", допълни говорителката. Според нея други двама от задържаните са служители на летището и един е от обработващите багаж.

И седмината се очаква днсе да се явят в съда. 

Турските медии съобщават, че в страната е започнало разследване за транзитното преминаване на Гон в понеделник. Вестник "Хюриет" пише, че граничната полиция не е била уведомена за пристигането му, както и че влизането и излизането през летището не са били регистрирани.

Спроед "Ройтерс" самолет с родения в Бразилия бизнесмен с бразилски, ливански и френски паспорт е кацнал в Истанбул в 5.30 сутринта. Арестите са били поискани от прокуратурата след разширяване кръга на заподозрените. "Ройтерс" съобщава, че Гон е отпътувал с друг самолет за Бейрут.

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини