Общината отпуска 132 688 лв. за вода в градини, училища и социални домове

Искане за отпускане на 132 688,81 лв. за бутилирана вода за детски градини, училища, социални и общински здравни заведения е направено до Общинския съвет в Хасково.

С предходни решения на ОбС бяха осигурени 200 000 лв. 

В сегашната докладна записката е посочено, че се иска компенсирана промяна по бюджета на община Хасково за закупуване на бутилирана вода. 

Осигуряването на бутилирана вода е заради забраната за ползване на водата за питейни нужди. Средствата да бъдат заделени от бюджета на общината от резерва за непредвидени и неотложни нужди.

Предложението на зам.-кмета Мария Вълчева трябва да бъде гласувано на предстоящото заседание на местния парламент на на 20 декември.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Да
    Далавера
    13 -2
    13:23, 14 дек 2019
    Нека обаче гражданите или поне учениците да гласуват, каква да е водата. а не онази тиня от реката, която дават вече няколко години.
  • 2
    Ня
    Някой
    16 -1
    13:57, 14 дек 2019
    Напълно съм съгласен съм по-горния коментар! Стига сте давали на децата тази блудкава вода "Бачково" и "Балдаран". Явно някой си прави далавера със доставката на тези видове води. Особено "Бачково" не става даже да си измиеш ръцете, при толкова много други води - - ЗАЩО точно Бачково??. Това е най-гадната вода и я дават на децата. Някой знае ли кой доставчика за Хасково на тази вода?
  • 3
    По
    Порчо
    14 0
    14:16, 14 дек 2019
    Децата хубаво, ама какво правим с обикновените граждани? Три лева за вода, която не става ни за пиене, ни за готвене, ни за миене! Обаче герберасчетата си мълчат. Ама като в този град останаха само пенсионери и ман-гали, кой да излезе да протестира и да измете шайката на брат`чедите? Хасково е свършен! Готови сме да ни заселят с мигранти и югоизточни комшии!
  • 4
    и вода от "чучурите" на мутрите и бейовите от ГРОБ и Джипси Парти София
Последни новини