Хасковският балет „Тангра” с красив спектакъл "Прозорец към света на джаза"

    Хасковският балет „Тангра” представи красив спектакъл "Прозорец към света на джаза" тази вечер. Изявата събра множество любители на джаза и танцовото изкуство в театър „Иван Димов” в Хасково.

    На сцената се изявиха 52 балерини като най-малката от тях е на 6 години.

    В края на спектакъла Дорина Инджова - ръководител и хореограф на „Тангра” поздрави всички изпълнители, родители, приятели, гости. Нейните възпитанички пък я изненадаха с голяма кошница с цветя.

    „С този спектакъл исках да разкажа зараждането на джаза, който започва от африканския фолклор”, каза Дорина Инджова за Haskovo.net. Именно заради това първата част от изпълненията показваха африканския фолклор. По-късно, по време на танците беше показана мултимедия с историята на джаза, а балерините заслужиха аплодисментите на публиката.

    Спектакълът е реализиран по проект по програма „Културни инициативи“ на община Хасково и бе включен в коледно-новогодишната програма на кметството. Входът за събитието бе свободен.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Се
      Сериозно съм разтревожена
      5 -1
      22:24, 11 дек 2019
      Придружителят на г-жа Директорката на Математическата не е ли от сводките на МВР за престъпления в региона на парк Бизнес - Център ?
      • Ма
        Малина
        2 -1
        10:55, 12 дек 2019
        Придружителят е съпруга й.
    Последни новини