В Италия осуетиха нацистки заговор

Италианската полиция осуети нацистки заговор, пише "Гардиън".

Полицията обяви, че е арестувала 19 крайнодесни екстремисти, които са искали да формират нова нацистка партия. При акция на властите са открити оръжия, експлозиви, нацистки символи, нацистки знамена и книги за Адолф Хитлер и Бенито Мусолини.

Според прокуратурата в Калтанисета, Сицилия, която е ръководила разследването, заподозрени са искали да създадат пронацистка, ксенофобска, антисемитска група, наречена Италианска националсоциалистическа работническа партия.

Членовете на групата са били в контакт с други неонацистки групи извън Италия, включително с британската Комбат 18 и португалската крайнодясна група "Нов социален ред".

Ръководителят на италианската организация е 50-годишна жена от Падуа, която е работила в публичната администрация и няма криминално минало. Разследващите са открили свастики и антисемитски материали в дома й.

Друг заподозрян е 26-годишна жена от Сицилия, която е спечелила онлайн конкурс за красота, наречен "Мис Хитлер" и през август е изнесла реч на конференция на крайнодесни в Лисабон.

Екстремистите са били обучавани от бивш високопоставен член на калабрийската мафия Ндрангета.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ле
    Ленин
    3 0
    17:56, 29 ное 2019
    Почна се ! Крайно време е Европа да се събуди и изчисти от всички джендъри и чалми.
Последни новини