Първомайци могат да съберат "Коледа в кутия за обувки" и да зарадват дете в неравностойно положение

„Коледа в кутия за обувки“ ще има своя събирателна точка в Първомай, обяви Пеньо Запрянов, който прие предизвикателството да складира и транспортира подготвени от първомайци подаръци, предназначени за деца в неравностойно положение.

"Коледа в кутия за обувки" е широко разпространен формат в чужбина. Преди повече от петнайсет години, редица деца от училище „Св.св. Кирил и Методий“ и кв. Дебър бяха зарадвани с такива кутии. В тях те откриваха „коледни съкровища“ и усещаха празничната магия. Днес всеки, който желае може да се включи и да зарадва дете от институция или бедно семейство, благодарение на организираното от Сдружение „Together For - Заедно за“ събитие.

Стъпките са лесни: Опакова се кутия от обувки с красива, по възможност с коледни мотиви, хартия. За да стане още по-красива може да развихрите въображението си и да я украсите с панделка или да приложите художествена техника, но е важно кутията да е удобна за пренасяне. Вътре се слагат всякакви неща, с които може да се зарадва дете – книжка,лакомства (които не се развалят бързо), украшение, играчка, шал, ръкавички. Можете да прибавите картичка или послание.

Задължително на всеки подарък се поставя етикет с възрастта на детето за което е предназначен подаръкът и дали е за момче или за момиче.

Така превърнатата в подарък кутия за обувки занесете в ОфисиТЕ най-късно на 14 декември. А там ще се погрижат тя да достигне до дете в нужда.

 „Изключително радостни сме, че популярността на кампанията нараства с всеки изминал ден и все повече кутии с подаръци се получават от деца от детски градини и ученици от училища, споделя един от организаторите Ралица Харизанова пред сайа PlovdivNow.bg

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    От
    От града
    14 0
    13:50, 28 ное 2019
    Спомням си, в 3ти или 4ти клас получихме такива кутии. Радостта ни беше голяма. Още пазя някои неща от нея. Дано повече хора се включат.
Последни новини