Шакира проговори за здравословния си проблем и депресията

С нетърпение очакваме представянето на Шакира и Дженифър Лопес на Супербоул 2020, но дотогава има около три месеца. А преди дни певицата за пръв път проговори за здравословния проблем, който доведе до наложителна пауза от музиката.

През 2017 г. Шакира получи кръвоизлив на гласните струни, който я свали от музикалната сцена и наложи да отмени турнето си. А това състояние води след себе си и друго - тежка депресия, в която певицата изпада.

Тя споделя, че невъзможността да пее е приела като загуба на своята идентичност. И всичко това е било толкова непоносимо, че е имало моменти, в които просто не е искала да стане от леглото, нямала е желание за нищо. 

Кръвоизливът е изисквал операция, но Шакира пренебрегва лекарските препоръки и избира другия начин за възстановяване - бавно, постепенно, но без хирургична намеса, от страх това да не повлияе на певческите й способности. Тя използва хипноза, медитация и светена вода с надеждата за по-бързо изцеление.

Това обаче е дълъг период, в който певицата не крие, че е била песимистично настроена и е мислила, че никога повече няма да може да пее. Най-голяма подкрепа й е оказал нейния съпруг Жерар Пике, който е видял най-лошите страни от характера й, излезли наяве заради депресията, пише Guardian.

За щастие, възстановяването идва през 2018 г., а Шакира веднага подновява турнето си, като приема всеки следващ концерт като подарък. Сега двете с Джей Ло са в процес на подготовка за изпълненията си в паузата на Супербоул, като колумбийката ще излезе на сцената с ясна мисия - да популяризира латино културата.

Освен с музика, в последно време Шакира се занимава усилено и с благотворителни каузи, като тази да осигури по-добро образование за всички деца по света. Именно по тази причина певицата се срещна и с Първата дама на Катар Шейха Моза бин Насер ал Миснед, която създава истинска революция в образователната система в арабския свят.

Източник: LifeStyle

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини