Съдът остави в ареста шефа на "ТАД Груп"

Иван Тодоров от ТАД груп остава зад решетките. Според магистратите той можел да въздейства на свидетели, включително и на негови служители, ако не е в ареста. От Прокуратурата подчертаха, че Тодоров е обвиняем по две тежки престъпления, за които наказанието е лишаване от свобода, има възможност да се укрие и да извърши друго престъпление. 

 

Собственикът на компанията се свързва с изтичането на информация от НАП. Той е обвинен в подбудителство за кибертероризъм. Тодоров, Георги Янков и Кристиян Байков бяха обвинени в организирана престъпна група с користна цел. Според прокуратурата, Тодоров е карал подчинените си да търсят уязвимост в различни сайтове, за да ги принуди да сключат договори с неговата фирма. 

Самият Тодоров обяви, че съвестта му е чиста и не е извършил престъплението, в което е обвинен. Адвокатите му поискаха да му бъде определена парична гаранция, като алтернативна възможност в размер на 20 хил. лв., колкото е на Георги Янков - друг от обвиняемите за атаката на приходната агенция. Защитата на Тодоров - адвокат Ина Лулчева и адвокат Георги Стефанов обясниха, че задържането е неправомерно, дори репресивно, няма събрани достатъчни доказателства по повдиганите му обвинения, а в събраните до този момент такива не може да се направи обосновано предположение, че Тодоров е извършител на деянието, няма как той да повлияе на разпитаните свидетели или да се укрие. Те напомниха, че Тодоров е с чисто съдебно минало. Самият подсъдим, заяви пред съда, че е с чиста съвест и не е извършил никакво престъпление.

След като чу страните, съдът остави Тодоров в ареста, като напомни, че той наистина може да повлияе на свидетелите по делото, но поясни, че няма доказателства, че може да се укрие.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния спецсъд.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини