Намушканата във влака извадила ножа, за да се защити

Стабилно е състоянието на 20-годишното момиче, което беше намушкано с нож в нощния влак от Пловдив за Варна, съобщи БНТ. 

Младата жена е контактна, няма опасност за живота й. Тя е постъпила в болницата с три прорезни рани с нож, една от които в главата, и две срязяни сухожилия. Предстоят операции на момичето.  

Mладата жена била притеснявана от мъжа и извадила ножа, за да се защити.

Пострадалата е с прободни рани в областта на главата, гръдния кош и бедрото. Инцидентът се е случил около 2:00 часа в неделя. Момичето е било отведено в болница в Стара Загора в критично състояние. Към момента ситуацията е овладяна и жената е без опасност за живота.

Според информация на bTV момчето притеснявало неколкократно момичето. След като тя успяла да го прогони веднъж, последвал втори опит. Нападателят връхлетял в купето и се държал агресивно, което довело до изваждането на нож от страна на жената.

Извършителят успява да я обезоръжи и нанася прободни рани. Една от тях е изключително опасна и се намира в областта на гръдния кош, под мишницата.

Случайноминаващ пътник започва да гони нападателя. Тъй като влакът се намирал на метри от ЖП гара Стара Загора, намалил скоростта, а 21-годишният пловдивчанин скочил от него.

След него скочил и третият пътник, който успял да го задържи, преди намесата на полицията.

Пробите за алкохол и упойващи вещества на нападателя са отрицателни. Не е криминално проявен. В момента той се намира в психиатричната болница в Раднево.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бд
    БДЖ
    1 0
    17:02, 25 ное 2019
    Изглежда "жертвата" е започнала конфликта.
  • 2
    Бъ
    Българския Джейсън Борн
    1 0
    10:50, 27 ное 2019
    Тази 20 годишната май не знае приказката които нож вади от нож умира ! Сега вече я е научила !
Последни новини