Откриха виртуална лаборатория в СУ"Отец Паисий"

На 15.11.2019 г. от 14.30 ч. бе открита виртуална STEM лаборатория в СУ „Отец Паисий“, град Кърджали. Символичното прерязване на лентата на новия кабинет бе направено в присъствието на г-н Али Хасан - старши експерт по природни науки, г-жа Даниела Апостолова - старши експерт по история и география и гостуващи преподаватели от Пловдив.

Кабинетът разполага с 13 работни места за ученици и работен кът за учителя. Оборудван е с микроскопи, електронен дисплей, лаптоп и принтер. Това го прави не само една от най-съвременните учебни лаборатории в града, но и дава възможност за профилирано обучение по природни науки и екология, благодарение на осигурените модели, макети, табла, микроскопски препарати и консумативи..

Г-жа Мингова демонстрира пред присъстващите възможностите на новата техника, микроскопски техники и различни биологични модели от образователната платформа MozaBook. Груповата работа дава възможност всеки ученик да придобие практически умения и да наблюдава самостоятелно препаратите, като чрез тях гимназистите натрупват експериментални знания.

Лабораторията е изградена по проект “Обзавеждане и оборудване на кабинет с учебна лаборатория по биология и здравно образование за профилирана подготовка 9-12. клас“ по НП “Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул “Подобряване на условията за експериментална работа в часовете по природни науки“, който бе спечелен и реализиран от екип на МО по биология и здравно образование в състав : г-жа Колева, г-жа Мингова и г-жа Балабанова.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини