ОУ „Любен Каравелов“ Узунджово обменя практики с учители и ученици от ОУ „Климент Охридски“

    Ръководители и учители на ОУ „Любен Каравелов“ в хасковското село Узунджово проведоха днес първата си среща по програма „Иновации в действие“ за обмяна на добри практики с учители и ученици от иновативното ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково като техен партньор. Мобилността цели популяризиране и мултиплициране на добри практики между иновативни и неиновативни училища, както и създаване на условия за партньорство чрез иновации.

    Програмата е по проект „Фабрика за личности“ на хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“, което бе домакин на днешната работна среща. По време на събитието директорът на ОУ „Любен Каравелов“ Узунджово Валя Димитрова представи накратко историята на училището.

    „Нашето училище е от възрожденските, още от 1851 година. Стартира с първите книги, донесени лично от Александър Екзарх за нашите ученици“, заяви пред присъстващите педагози Валя Димитрова. Тя поясни, че в училището учат около 290 ученици – от подготвителна група до 7 клас, като повечето от паралелките са двойни. Школото се намира в една туристическа дестинация, водеща към известната Узунджовска църква и към Алексаксандровската гробница.

    От ОУ „Любен Каравелов“ Узунджово в мобилността участват още зам. – директорът Тоска Бойчева, Росица Христова – учител по английски език, Светлана Иванова – учител по история и география, главен учител и Даниела Тенева – начален учител. Партньор в проекта е и ОУ „Проф. Марин Дринов“ в Панагюрище

    Програмата по проекта за ОУ „Любен Каравелов“ Узунджово е тридневна. Предстои наблюдение на интердисциплинарен урок, обсъждания, контакти, импровизации на дигитални решения за класна стая, спектакъл.

    Договорът за партньорство по проекта е сключен през юни тази година и продължава до края на учебната 2019/2020 година.

    Haskovo.net

    Платена публикация

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини