2 °C

Голямото пиле Футаба и гледачите (видео)

Футаба живее в увеселителен тематичен парк в Какегава, Япония. Футаба е звезда и е от най-сниманите представители на вида си. А видът е китоглава чапла и е уязвим. Заедно с други добре гледани и тренирани птици Футаба живее в огромна волиера и може да лети, когато реши или се упражнява с гледачите си.

Китоглавите чапли са много големи птици. На височина достигат до 1,20 метра, размахът на крилете е 2,30 - 2,60 m, а теглото варира от 4 до 7 kg.

Футаба си има поне трима гледачи и чудесно "жилище". Изглежда разбира добре японски и комуникира с гледачите по своя почти неподвижен начин. Имайте предвид, че голямата птица може да не помръдне много време, но когато го направи, е много добре премерено движение. Умното голямо пиле обича да е в центъра на вниманието и даже се закача с близките си хора.

Китоглавата чапла е известна с това, че не се движи, обясняват гледачите на Футаба в блога му. Причината е, че те са тотални шефове, когато става дума за лов. Стоят неподвижно като статуя, което прави плячката (рибите) по-малко предпазлива и тогава птицата се хвърля напред, с широко отворена огромна човка, грaбва плячката си и започва да размахва масивната си глава напред-назад до бързо обезглавяване. Звучи ужасяващо?

Клюнът на чаплата прилича на дървен черпак и я прави изкусен ловец на риба. Храненето на Футаба също е атракция. Изглежда сякаш тя обича да разиграва гледачите, като изпуска рибата няколко пъти, преди да я глътне и да чуе задружната въздишка на публиката.

За разлика от повечето птици, очите са разположени в предната част на черепа и определят бинокулярното ѝ зрение. Това обяснява дългото сериозно гледане очи в очи на Футаба и любимия ѝ гледач. Какво още прави Футаба във видеото? Може да я видите как трака с клюн, покланя се за поздрав, клати глава, сякаш казва "не", има и един страхотен танц с разперване на криле и тръскане на тялото.

В природата видът е разпространен по протежение на езерата от рифтовата система в Източна Африка. Съществуват отделни популации в ЦАР, в близост до езерото Чад и в делтата на Окаванго в Ботсвана.

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще ви предложи възможности за постигане на цел, към която отдавна се стремите. Съсредоточете се в работата си, това ще ви спести неприятности. Усилията, които положите ще бъдат оценени, евентуалното ви бездействие също. Среща с партньори в бизнеса ще създаде условия за удачно влагане на пари, и което е по-важно, бързото им нарастване.
16 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се запознаете отблизо с идеите на човек от вашите среди и заедно ще планирате общи действия. Други ще ги занимават лични, духовни или интимни преживявания. По-важното е, че ще има какво да ви зарадва. Денят е подходящ да подобрите отношенията си с някой, изразявал съмненията си във вас.
16 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Многообещаващо начало на новата седмица. Имате реални шансове да постигнете онова, към което се стремите, затова действайте решително и ще успеете. Онези от вас, които все още не са открили любовта, днес ще постигнат много в тази посока. Спокойни и уверени сте и това е най-важната предпоставка за успеха ви.
16 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Благодарение на усърдието ви ще добиете повече яснота по интересуващ ви въпрос и това ще ускори действията ви, но вече освободени от съмнения и вредни мисли. Първите резултати ще повишат увереността в собствените ви сили, друго не би могло и да е, а разбирането, което срещате ще ви мотивира да продължавате.
16 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отнасяйте се с повече търпение към обкръжението си и не давайте израз на обземащо ви раздразнение. Ще за твърдите постиженията си в областта, в която съсредоточавате най-много усилия. Не пренебрегвайте чувствата на онези, които ви обичат, покажете им уважението си и направете живота на всички ви по-добър. приемете подаръците, каквито и да са те.
16 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
16 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В живота си вие навлизате в нов етап. Имате добри шансове за професионален напредък, опитайте се да използвате удачно покровителството на звездите. В личен план ще е добре, ако се отървете от съмненията си по отношение на вашия интимен партньор. В противен случай рискувате да влошите отношенията си.
16 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Приемете предложението на партньорите си, това е най-доброто, което можете да направите за момента. Внимавайте, това е шанс, особено, ако сте попаднали на нещо отдавна желано. Издигане в кариерата и повишаване на възнаграждението ви. В интимен план ви предстоят приятни моменти.
16 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от високите си амбиции, е добре да разчитате предимно на собствените си сили. Така няма да търсите вина в другите, ако не успеете във всичко. В личен план ви очаква положително развитие на връзка, която до сега ви е притеснявала. Тя може да се отнася и до отношенията ви с човек, комуто за нещо сте длъжници.
16 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако се отнесете с повече внимание към мнението на другите, ще си създадете нови приятели и улесните изпълнението на задачите ви днес. Обемът информация, която поемате и натовареността ви се отразяват на емоционалното ви и физическото ви състояние, което ви прави раздразнителни и пречи на връзките ви.
16 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате приятното усещане за нещо вълнуващо и силно, и чувството ви не е измамно. Дружелюбното ви отношение към някого ще ви възнагради, предстои да изживеете силни емоции. За едни те са свързани с нова любов, за други с успешен бизнес или друга съвместна изява.
16 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С интерес ще се включите в обща задача, изпълнението на която може скоро ще ви отегчи. Ще се почувствате обнадеждени от едно предложение, от вас зависи да го развиете в желаната посока. Пътуванията, на близко или далече ще са приятни и безаварийни. Изразете обичта си към някого и ще се радвате на взаимност.
16 дек 2019
Последни новини