29 °C

Голямото пиле Футаба и гледачите (видео)

Футаба живее в увеселителен тематичен парк в Какегава, Япония. Футаба е звезда и е от най-сниманите представители на вида си. А видът е китоглава чапла и е уязвим. Заедно с други добре гледани и тренирани птици Футаба живее в огромна волиера и може да лети, когато реши или се упражнява с гледачите си.

Китоглавите чапли са много големи птици. На височина достигат до 1,20 метра, размахът на крилете е 2,30 - 2,60 m, а теглото варира от 4 до 7 kg.

Футаба си има поне трима гледачи и чудесно "жилище". Изглежда разбира добре японски и комуникира с гледачите по своя почти неподвижен начин. Имайте предвид, че голямата птица може да не помръдне много време, но когато го направи, е много добре премерено движение. Умното голямо пиле обича да е в центъра на вниманието и даже се закача с близките си хора.

Китоглавата чапла е известна с това, че не се движи, обясняват гледачите на Футаба в блога му. Причината е, че те са тотални шефове, когато става дума за лов. Стоят неподвижно като статуя, което прави плячката (рибите) по-малко предпазлива и тогава птицата се хвърля напред, с широко отворена огромна човка, грaбва плячката си и започва да размахва масивната си глава напред-назад до бързо обезглавяване. Звучи ужасяващо?

Клюнът на чаплата прилича на дървен черпак и я прави изкусен ловец на риба. Храненето на Футаба също е атракция. Изглежда сякаш тя обича да разиграва гледачите, като изпуска рибата няколко пъти, преди да я глътне и да чуе задружната въздишка на публиката.

За разлика от повечето птици, очите са разположени в предната част на черепа и определят бинокулярното ѝ зрение. Това обяснява дългото сериозно гледане очи в очи на Футаба и любимия ѝ гледач. Какво още прави Футаба във видеото? Може да я видите как трака с клюн, покланя се за поздрав, клати глава, сякаш казва "не", има и един страхотен танц с разперване на криле и тръскане на тялото.

В природата видът е разпространен по протежение на езерата от рифтовата система в Източна Африка. Съществуват отделни популации в ЦАР, в близост до езерото Чад и в делтата на Окаванго в Ботсвана.

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
14 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
14 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
14 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
14 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
14 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
14 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
14 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
14 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
14 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
14 юли 2020
Последни новини