Падина събра гости отблизо и далече

В неделя в ардинското село Падина се проведе традиционният есенен събор, организиран от местното кметство и читалище „Митко Палаузов”. На празника се стекоха много падинци, разпръснати из страната.

Събитието уважиха кметът на Община Ардино и областен лидер на ДПС инж. Изет Шабан, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, родом от Падина.

Селският празник бе открит от новият-стар кмет на Падина Кямил Кичуков.

От името на своите съселяни и лично от свое име той изказа искрените си благодарности към всички спонсори, които доброволно са оказали финансова и морална подкрепа при реализацията на инициативата.

От името на общинската администрация и от името на Общински съвет инж. Изет Шабан поздрави присъстващите с празника. „Падина е едно от най-големите населени места  на територията на общината и жителите му не случайно се славят със своята трудолюбивост, воля и характер. Будните, подготвени и предприемчиви хора тук са най-голямото богатство“, заяви инж. Изет Шабан.Той изказа своята сърдечна благодарност към всички падинчани, които са подкрепили кандидатурата на Кямил Кичуков за кмет на селото на отминалите местни избори. 

Програма започна с изпълнения на деца от местната детска градина „Мир“

и от местното основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ с ръководители Елза Ставрева и Алина Семерджиева.
За доброто настроение на присъстващите се погрижи младият изпълнител на автентични родопски песни Филип Синапов и неговият оркестър. С китка от популярни родопски песни и неделинскидвуглас фолклорна група „Елит“ от Неделино с ръководител Анета Емилова обра аплодисментите на присъстващите.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини