Насилие в яслата: "Какво искаш?! Какво искаш?! Мръсницо, животно мръсно!" (видео)

Родители от София записаха тайно как малката им дъщеричка е подложена на обиди и насилие в яслата, която посещава. Става дума за ДГ 27 "Детска китка", съобщи bTV.

"Млъкни, бе! Млъкни, бе! Млъкни, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си я, бе! Затвори си я, бе!", се чува в началото на записа.

Никол е на година и седем месеца и още не може да говори. Родителите й обаче забелязали промяна в поведението й.

"Започнаха истерии, плач, свиване до стена с треперещи ръчички, агресия - започна да удря, да скубе", разказа майката Илиана Джонева.

Тогава монтирали записващо устройство в любимата й играчка.

"В тази играчка, която е в нея. И вечерта изпаднахме в шок", допълни бащата Лориан Джонев, който с ужас чува как служителка в яслата крещи: "Какво искаш?! Какво искаш?! Мръсницо, животно мръсно!".

"Чуват се удари. В рамките на пет часа четири пъти яде шамари. Записът е направен на 31 октомври в 27 детска градина", каза още майката.

Родителите са подали жалба в районната администрация. От Столичната община заявиха, че ще направят проверка.

Служителката от записа е медицинска сестра по заместване. Тя отказа да участва в репортажа, но по телефона отрече да е обиждала и удряла детето. Затова не чувствала вина.

Пред работодателя си обаче тя е признала за случилото се. В писмено обяснение служителката заявила, че била уморена и изнервена, затова станало така, разказа директорката на детската градина Галина Христова.

Тя я е предложила за дисциплинарно наказание, но какво да бъде то трябва да реши кметът на район "Надежда".

Родителите настояват служителката никога повече да не работи с деца. И се надяват, че другите родители също ще бъдат нащрек за проява на агресия.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини