Войник застреля осем свои колеги в поделение в Сибир

В Забайкалския край войник откри огън по колегите си при смяна на караула, съобщи руското министерство на отбраната. В резултат на това са убити осем души, още двама са ранени.

"На 25 октомври, около 6:20 ч. местно време, когато охраната се сменя, военнослужещ на ремонтно-техническата база, разположена на територията на Забайкалието, откри огън по колегите си от служебно огнестрелно оръжие“, се казва в съобщение на Министерството на отбраната.

"В резултат  осем военнослужещи са убити на място, други двама са ранени с различна тежест", заяви военното ведомство. Ранените са откарани в болницата, те са получили медицинска помощ, "без опасност за живота".

Министерството на отбраната пояснява, че стрелецът е бил задържан.

Източник на ТАСС в органите на реда уточнява, че стрелбата е станала във военно поделение в района на Горни в Забайкалския край.

Селището Горни (до 1994 г., Чита-46) е военен град, разположен на 90 километра от Чита. Единственото в Забайкалския край, което има статут на затворен административно-териториален район. Населението му през 2017 г. е малко повече от 11 хиляди души.

Според отворени данни в Горни е базирана отделна артилерийска бригада, както и ракетна бригада, сформирана през декември 2016 г., която е оборудвана с тактически ракетни системи "Искандер".

Министерството на отбраната заяви, че комисия, оглавявана от заместник-министъра на отбраната Андрей Картаполов, е отлетяла към Забайкалския край.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    ^
    ^
    6 -2
    18:42, 25 окт 2019
    Ватника не може да живее, без да се насере.
  • 2
    Ха
    хахо
    3 -2
    02:36, 26 окт 2019
    Що ни занимавате с братушките, да си са изтрепват като са изтрещяли.
Последни новини