13 °C

Министър Кралев се срещна със спортни звезди в Чепеларе, посети фабриката за ски

Изображение 1 от 5

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Смолян и Чепеларе на 17 и 18 октомври. При посещението му на т.нар. „Стария стадион“, заедно с областния управител Недялко Славов, народния представител д-р Красимир Събев и вр.и.д кмет на община Смолян инж. Мариана Цекова, бяха обсъдени необходимите ремонтни дейности и средства за реновиране на съоръжението, както и възможностите за финансиране.

  По-късно министърът на младежта и спорта откри първото спортно събитие в новооткритата многофункционална зала в ППМГ „Васил Левски“ – волейболна среща между училищните отбори на математическата гимназия и ПГТТ „Христо Ботев“. Той не скри добрите си впечатления, като отбеляза, че това спортно съоръжение може да служи за пример – лесно е за поддръжка и може да се използва пълноценно от ученици и спортисти, включително за професионални първенства. Той оцени високо усилията на община Смолян за развитието на спорта.

  В днешния 18 октомври, министър Кралев и областният управител Недялко Славов посетиха Чепеларе. Министърът се срещна с бележити настоящи и бивши шампиони на България в зимните спортни дисциплини, с които градът може да се гордее. Шампионът по сноуборд Радослав Янков изказа благодарности за отпуснатото допълнително финансиране от правителството, даващо възможност на много деца да се обучават в сноуборд дисциплините.

  След срещата, министърът и областният управител се запознаха лично с дейността и бизнес плановете на международната компания за спортни стоки и най-големия завод за ски в света „Амер Спортс България“ ЕООД в град Чепеларе. Фирмата води своето съществуване още от далечната 1972 г., когато в Чепеларе се открива фабрика за производство на спортни уреди. През 1982 г. фабриката закупува лиценз за производство на ски от австрийската фирма "Атомик – Австрия", като се специализира и усвоява успешно производството на зимни спортни стоки - алпийски ски и ски за дълго бягане. Фирмата пуска на пазара българската марка ски "Орион". През известен период от време се произвеждат и ски-обувки, както и сноуборд. През ноември 2008 г. българската фирма е придобита от финландската "Амер Груп". „Амер Спортс България” ЕООД държи около 24% от световното производство на алпийски ски, с което заводът в Чепеларе реално е най-големият завод-производител на ски в света. Произвежданите тук ски и спортни стоки са, не само с високо качество, но и отговарят на индивидуалните изисквания на всеки клиент, както по физически особености, така и според личните вкусове за дизайн.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 12.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ще ви предложи благоприятните възможности, които ще ви доближат до целите, които сте си поставили. Е, ще има и такива, които ще се носят по течението, необезпокоявани от нищо и без амбиции за бъдещето си. Ако сте сред тях помислете за близките си, със сигурност ще откриете поне една причина, заради която да стенете по-активни.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Големи успехи днес очакват онези от вас, които се занимават с търговска или рекламна дейност. Постепенно излизате от застоя и реализирате успехи, многократно надвишаващи очакванията ви. Сега е момента да предприемете решителни действия и да следвате докрай намеренията си. Подкрепа в това отношение са вашите близки, които неотлъчно ви подкрепят.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес успявате да преодолеете трудност в делови план, което ще ви отвори много нови възможности. Не се отказвате лесно от намеренията си и се опитвате да ги осъществите по всякакъв начин. Откривате ценен партньор в лицето на човек, с когото ви предстои да работите заедно. Пред вас се открива възможност, която наистина не е за изпускане, затова не губете време.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Активността ви на работното място ще бъде силно изразена и това ще се отрази добре на финансите ви. Умението ви аргументирано да убеждавате ще ви помогне да спечелите за своя кауза хора, чиито финансови възможности са известни. Гаранциите, които ще ви дадат ще ви помогнат да се впуснете смело в свой проект.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С добрите си идеи и бързото им изпълнение ще впечатлявате и превъзхождате конкурентите си. Насочете творческият си порив в желаната посока и ще постигнете целите си. Настъпи и вашето време. Мислете позитивно и в никакъв случай не допускайте да ви обземат съмненията от последните дни.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще останете доволни от контактите, които установявате днес. Те ще ви отведат в друга среда, където пътя до успеха е на една ръка. Всяко нещо, с което се захванете през този ден ще ви донесе удовлетворение. Възможни са измами и загуби на лични вещи. Привлечени сте от очарователна личност.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приемете нещата такива каквито са. Съсредоточете се върху това, което е по силите ви да промените. Притежавате вярна преценка и спокойно можете да й се осланяте. Денят ви предлага добри възможности за напредък в професионален аспект. Инвестиции в недвижими имоти ще се възвърнат многократно.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Идващите дни носят много предизвикателства за вас и близките ви. Имате реални шансове значително да подобрите материалното си състояние, както и да изгладите всички възможни недоразумения у дома. Възползвайте се. Духовното ви израстване е свързано с преодоляване на препятствия, някои от които вече са отминали.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се даде да реализирате идеи, свързани с подобряване интериора на дома. Не позволявайте на дребните неща да попречат на работата ви, намерете решение и продължете. Развития, свързани с децата и семейството, подобряване на взаимоотношенията ви и подреждане на делата ви. Посещение от неканени гости, но няма да сте разочаровани.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Кратко пътуване по работа ще се наложи на някои от представителите на знака. Внимавайте обаче ако ви се налага да работите с жени, възможни са уловки. Добри новини, относно ваш бивш проект ще повишат самочувствието ви. Не прибързвайте с решението си относно нещо, касаещо ваши близки. Нещата скоро ще се решат по по-лесен начин от само себе си.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Действително влагате много усилия, които често остават неоценени. Но не се чувствайте онеправдани, околните ви възприемат добре. Това, което очаквате ще дойде скоро. Не губете търпение и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви настроят за нови преживявания.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
  12 ное 2019
  Последни новини