Министър Кралев се срещна със спортни звезди в Чепеларе, посети фабриката за ски

Изображение 1 от 5

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Смолян и Чепеларе на 17 и 18 октомври. При посещението му на т.нар. „Стария стадион“, заедно с областния управител Недялко Славов, народния представител д-р Красимир Събев и вр.и.д кмет на община Смолян инж. Мариана Цекова, бяха обсъдени необходимите ремонтни дейности и средства за реновиране на съоръжението, както и възможностите за финансиране.

    По-късно министърът на младежта и спорта откри първото спортно събитие в новооткритата многофункционална зала в ППМГ „Васил Левски“ – волейболна среща между училищните отбори на математическата гимназия и ПГТТ „Христо Ботев“. Той не скри добрите си впечатления, като отбеляза, че това спортно съоръжение може да служи за пример – лесно е за поддръжка и може да се използва пълноценно от ученици и спортисти, включително за професионални първенства. Той оцени високо усилията на община Смолян за развитието на спорта.

    В днешния 18 октомври, министър Кралев и областният управител Недялко Славов посетиха Чепеларе. Министърът се срещна с бележити настоящи и бивши шампиони на България в зимните спортни дисциплини, с които градът може да се гордее. Шампионът по сноуборд Радослав Янков изказа благодарности за отпуснатото допълнително финансиране от правителството, даващо възможност на много деца да се обучават в сноуборд дисциплините.

    След срещата, министърът и областният управител се запознаха лично с дейността и бизнес плановете на международната компания за спортни стоки и най-големия завод за ски в света „Амер Спортс България“ ЕООД в град Чепеларе. Фирмата води своето съществуване още от далечната 1972 г., когато в Чепеларе се открива фабрика за производство на спортни уреди. През 1982 г. фабриката закупува лиценз за производство на ски от австрийската фирма "Атомик – Австрия", като се специализира и усвоява успешно производството на зимни спортни стоки - алпийски ски и ски за дълго бягане. Фирмата пуска на пазара българската марка ски "Орион". През известен период от време се произвеждат и ски-обувки, както и сноуборд. През ноември 2008 г. българската фирма е придобита от финландската "Амер Груп". „Амер Спортс България” ЕООД държи около 24% от световното производство на алпийски ски, с което заводът в Чепеларе реално е най-големият завод-производител на ски в света. Произвежданите тук ски и спортни стоки са, не само с високо качество, но и отговарят на индивидуалните изисквания на всеки клиент, както по физически особености, така и според личните вкусове за дизайн.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини