Мустафа Карадайъ: ДПС е партията, която решава проблеми

Изображение 1 от 5

    Всеки глас за ГЕРБ в малките населени места в Кърджалийско е глас в подкрепа на национализма.Преди 1989г. глобяваха по 5 лв., ако кажеш на турски език 55, сега глобяват 2000 лв., ако поздравиш на турски с мерхаба.Това каза на среща с избиратели в с.Мост председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.В Мост беше първото мероприятие , на което присъства Централният лъч, който в следващите дни е в Кърджалийско.

    Пред препълнената зала с привърженици и симпатизанти на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта, ДПС е подкрепило демокрацията в нашата Родина и трябва да я опази, че ДПС е пазител на единството на страната.

    Заедността е това, което ни отличава от другите партии, затова и нашето предизборно мото е „Заедно за Кърджали“, каза кандидатът за кмет на община Кърджали инж.Хасан Азис.Заедно трябва да продължим по пътя напред като се противопоставим на опитите за разделение, противопоставяне и на национализма, продължи инж.Азис.Той изброи 3 свои приоритета за малките населени места през следващия мандат като кмет на община Кърджали: подобряване на жизнената среда, привличане на нови инвестиции и откриване на нови работни места, както и активна социална политика.
    „До момента сме решили големи инфраструктурни проблеми в селото като водоснябдяване, изградихме нова детска градина, ремонтирахме училището и открихме здравна служба. Защото ДПС е партия с последователна политика, която реално решава проблемите на хората“, каза кметът на с. Мост Лятиф Расим.

    Следващата среща на Централния лъч беше в с.Широко поле.И на двете срещи присъстваха евродепутатката Атидже Велиева, депутатите Йордан Цонев, Адлен Шефкет, Ерол Мехмед, кандидати за общински съветници и кметове на села от листата на ДПС.

    Кметът на с.Широко поле и кандидат за нов мандат Шукри Исмаил направи своеобразен отчет на мандата –изграден нов стадион,изградено улично осветление, асфалтирани пътни отсечки,бетонови настилки на пътища, 1200м. подменена канализация, изградена нова детска площадка, стартирало асфалтиране на главната улица и др.

    Йордан Цонев подчерта в изказването си, че през 1989 г. комунистическата власт е прокудила над 400 хил.български турци в Турция, а за 10 г. управление на ГЕРБ зад граница са прогонени над 1,5 млн. български граждани.За това време инвестиции няма, а външният дълг е достигнал 26 млрд.лв.Ние имаме реална програма за това как да се развива икономически България, за да догоним другите държави в ЕС, каза Цонев.

    Мустафа Карадайъ призова за противопоставяне на онези, които целят разделение и откъсване на гласове от ДПС.С тези гласове ГЕРБ вкара в правителството националистите и реализира политика „С нашите гласове срещу нас“.Това не трябва да се повтаря на местните избори, , каза той.

    Кандидатът за кмет на община Кърджали инж.Хасан Азис призова за подкрепа на №55 в интегралните бюлетини на 27 октомври, за да се продължи разрешаването на проблемите и въпросите, поставени от гражданите.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини