Горя пицария в центъра на Хасково

Изображение 1 от 6

    Една от популярните пицарии в центъра на Хасково се подпали по обяд.

    Само съобразителността и бързата реакция на хората от персонала е предотвратила сериозни щети в заведението, което се намира до кръстовището на булевардите „Раковски“ и „Съединение“.

    Две пожарни около 12 часа пристигнаха на мястото на инцидента. При идването на огнеборците обаче от пламъците бяха останали само пушилки.

    Огънят тръгнал някъде около коша за боклук в допълнителната част на пицарията, която е с временно найлоново покритие. От персонала разказаха, че пламъците стигали до тавана. Успели да загасят огъня с пожарогасителя, с който разполагали в заведението.

    Като превантивна мярка обаче екипът от пожарната, останал на място,  обля частта, където е горяло. Видимите щети са по декоративната дървена ограда и части от дървения под, изгоряло е и част от найлоновото покритие.

    Една от версиите за подпалването е, че е възможно огънят да е тръгнал от незагасена цигара, изхвърлена в коша. Сервитьорката на смяна обаче обясни, че в тази част на заведението сутринта не е имало клиенти, нито тя е почиствала пепелници.

    Другата версия, по която се работи, е за късо съединение по кабелите под дървеното подово покритие.

    На място все още се правят огледи.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини